Narva riigigümnaasiumi rajamist takistavad kohtuvaidlused

Ilja Smirnov
Copy
See on vaade linnulennult Narva kesklinnale. Allosas on Puškini tänav, kus renoveeritakse vana Kesklinna gümnaasium (vasakul) ja ehitatakse uus riigigümnaasium. Kesklinna gümnaasiumi taga asuvad hooned lammutatakse.
See on vaade linnulennult Narva kesklinnale. Allosas on Puškini tänav, kus renoveeritakse vana Kesklinna gümnaasium (vasakul) ja ehitatakse uus riigigümnaasium. Kesklinna gümnaasiumi taga asuvad hooned lammutatakse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Plaani kohaselt 2022. aasta septembris uksed avava Narva riigigümnaasiumi rajamisel on ilmnenud mitmeid takistusi, sealhulgas vana kohtulugu, mis takistab linnal riigile üle andmast ehitusalust kinnistut. 

Narva linn pole siiani saanud haridus- ja teadusministeeriumile üle anda kinnistut Puškini tänaval, kuhu peaks tulema uus gümnaasium. 

2018. aastal ministri ja Narva linnapea allkirjastatud kokkuleppe kohaselt tuli kinnistu tasuta üle anda kuue kuu jooksul pärast detailplaneeringu kehtestamist. Planeering kehtestati juba mullu 20. detsembriks.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles