Sõnajalad lubasid ametiühingutele, et rajavad Ida-Virumaal tuulikutööstuse

Ilja Smirnov
Copy
Narva Energia ametiühingu ning kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu liidrid sõlmisid 8. juulil Narvas tuuletehnoloogia liidu ja tuuleenergia vallas tegutsevate ettevõtjatega ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille eesmärk on käivitada kodumaine tuulikutööstus Ida-Virumaal.
Narva Energia ametiühingu ning kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu liidrid sõlmisid 8. juulil Narvas tuuletehnoloogia liidu ja tuuleenergia vallas tegutsevate ettevõtjatega ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille eesmärk on käivitada kodumaine tuulikutööstus Ida-Virumaal. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

"See on parem kui turism," sõnas Oleg Sõnajalg, tutvustades kava rajada Eleoni tuulikutööstus Ida-Virumaale. Ühe osa sellest kavast moodustab tohutu suurte tuulikulabade tootmine, mida Eestis varem tehtud ei ole.

Vendadest ettevõtjad Oleg ja Andres Sõnajalg pöördusid Narva Energia ametiühingu ning kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu poole koostööettepanekuga. Koostöö eesmärk on vältida põlevkivitööstuse hääbumisega kaasnevat sotsiaalset katastroofi ning pakkuda energeetikutele erialast ja väärikat tulevikku taastuvenergiatööstuses.

Me näeme võimalust tuua kuni 90 protsenti tuulikutööstusest üle Ida-Virumaale, eelkõige Narva.

Oleg Sõnajalg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles