Põlevkivikriis ei vähendanud oluliselt Virumaa kolledžis õppimise huvi

Põhjarannik
Copy
Kõige rohkem sisseastumisavaldusi laekus Virumaa kolledžis sel suvel infotehnoloogiaga seotud telemaatika ja arukate süsteemide erialale.
Kõige rohkem sisseastumisavaldusi laekus Virumaa kolledžis sel suvel infotehnoloogiaga seotud telemaatika ja arukate süsteemide erialale. Foto: Erakogu

Põlevkivienergeetika kriis, mis on seadnud küsimärgi alla selle tööstusharu tuleviku, ei vähendanud oluliselt tudengikandidaatide arvu Kohtla-Järvel asuvas TalTechi Virumaa kolledžis.   

TalTechi Virumaa kolledžis laekus kõige rohkem sisseastumisavaldusi − 79 − infotehnoloogiaga seotud telemaatika ja arukate süsteemide erialale. 

Vaid kaks avaldust vähem esitati masinaehitus- ja energiatehnoloogia protsesside juhtimise erialale. Keemiatehnoloogiat soovib õppida 66 inimest.  

Üle poole 222 tudengikandidaadist ehk 132 inimest soovib õppida kaugõppes. 

Kolledži arendusdirektori Mare Roosilehe sõnul laekus iga kolmas avaldus väljastpoolt Ida-Virumaad. "See näitab siin pakutava hariduse laialdasemat teadvustamist ja tunnustamist," märkis ta. 

Kuigi sisseastumisavalduste arv oli mõnekümne võrra eelmisest aastast väiksem, tasub Roosilehe sõnul tulemusega rahul olla. "Arvestades viimastel aegadel põlevkivienergeetikas toimuvat, mis on tumendanud selle tööstusharu tulevikku, pelgasime, et meile tuleb varasemast märksa vähem õppureid, aga õnneks läks siiski üle ootuste hästi," sõnas ta, mööndes, et neid kandidaate, kes sooviksid spetsialiseeruda mäendusele, küll ei olnud, kuid energeetikat ja masinaehitust taheti õppida. 

Roosilehe sõnul võetakse vastu kõik õppida soovijad, kelle keskmine hinne ületab lävendiks oleva 3,6 ja kes läbivad edukalt tänavu esimest korda vastuvõtul toimuva vestluse. Tema sõnul tuleb arvestada, et osa tudengikandidaate on esitanud avalduse mitmesse kõrgkooli ja võivad seetõttu loobuda. "Lõplik tulemus selgub 15. juulil. Kui saame 130-150 uut õppijat, oleme rahul," sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles