Kohtla-Järve metsapargis rajatakse valgustust ja uut puhkeala

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve metsapargis asuvad treeninguseadmed on linlaste seas väga populaarsed ning sageli tekib nende juurde järjekordki. Suve lõpuks paigaldatakse sinna lähedale uued ronimiskonstruktsioonid ning lauatennise- ja malelauad.
Kohtla-Järve metsapargis asuvad treeninguseadmed on linlaste seas väga populaarsed ning sageli tekib nende juurde järjekordki. Suve lõpuks paigaldatakse sinna lähedale uued ronimiskonstruktsioonid ning lauatennise- ja malelauad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve Järve linnaosas asuvas metsapargis tegutsevad taas elektrikud ning peagi on sinna oodata ka ehitajaid. Käimas on pargi heakorrastamise teine etapp, mille käigus lõpetatakse valgustusliini rajamine ning paigaldatakse uued konstruktsioonid spordiga tegelemiseks ja vabas õhus puhkamiseks. Selleks on tänavu kavas linnaeelarvest kulutada ligi 200 000 eurot.

Juba juunis asusid ASi Elektro-Sistem elektrimonöörid elektriliinide paigaldamise teise etapi kallale. Ligi 800 meetrit kergliiklusteid sai valgustuse möödunud aastal ning umbes samasugune töödemaht on kavas ära teha sel suvel.

"Elektrikud tulevad oma ülesandega väga hästi toime," märkis Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin. "Nad paigaldasid valgustusposte ja vedasid juhtmeid etapiviisi, jätmata nende juurde isegi ajutiselt kraave või auke, tänu sellele ei pannud linlased sageli tähelegi, et pargis taas töid tehakse. Juba on paigaldatud 29 uut valgustusposti ning skeem on läbi mõeldud nõnda, et kõik pargiristmikud saaksid hästi valgustatud. Piki Kalevi tänavat valgustust tänavu rajama ei hakata, kuna tuleval aastal on ees selle tänava kapitaalremondi lõpetamine, mille käigus paigaldatakse sinna ka uued valgustuspostid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles