Kaevurite ja energeetikute ametiühing jäi 400 000 eurost ilma

Ilja Smirnov
Copy
Marina Lukjanova arvab, et kui Vladislav Ponjatovski oleks elus ja võimud tema suhtes mingisuguse otsuse oleks langetanud, siis ehk võinuks mingil moel püüda kaotatud raha tagasi saada. Paraku läks teisiti.
Marina Lukjanova arvab, et kui Vladislav Ponjatovski oleks elus ja võimud tema suhtes mingisuguse otsuse oleks langetanud, siis ehk võinuks mingil moel püüda kaotatud raha tagasi saada. Paraku läks teisiti. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Möödunud aasta novembris lahvatas kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu juhatuses skandaal: juhatuse liige Vladislav Ponjatovski oli kolleegide usaldust kuritarvitanud ning investeerinud ametiühingu raha riskantsetesse väärtpaberitehingutesse, kaotades selle tagajärjel üle 400 000 euro. Detsembris suri Ponjatovski ise vähki ning politsei lõpetas juurdluse.

2018. aasta sügisel sai laiemale avalikkusele teatavaks, et kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühingu (KESA) üks liidritest Vladislav Ponjatovski oli aastaid investeerinud ametiühingu raha ühte Briti firmasse ning kaotanud selle tagajärjel 426 000 eurot. KESA juhatus oli selleks ajaks juba politsei poole pöördunud ning politsei algatas septembris omastamise paragrahvi alusel kriminaalmenetluse. 

Ponjatovski tegu käsitati ühtlasi usalduse kuritarvitamisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles