Vanaküla raudteeülesõidukoha remont muudab bussiliiklust

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kohtla ülesõidukoht läheb reedel remonti.
Kohtla ülesõidukoht läheb reedel remonti. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Eesti Raudtee sulgeb eeloleva reede õhtul laupäeva hommikuni Kohtla (Vanaküla) ülesõidukoha remondiks; bussiliinid 43 ja 114 sõidavad sel ajal Sompa kaudu.

"Kohtla ülesõit suletakse reedel, 9. augustil kell 19 ja avatakse uuesti 10. augustil kell 10," ütles ASi Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin. "Ülesõidule tehakse kapitaalremont: vahetatakse ära ülesõidu katteplaadid ning järgnevad kaasnevad raudteetööd, mille tulemusena tagatakse parem ohutus ja mugavam raudteeületus."

Alguses oli plaanis need tööd ette võtta juba kolmapäeva õhtul, ent maakonna ühistranspordikeskuse palvele vastu tulles lükati need kohalike inimeste mugavusele mõeldes töönädala lõppu.

Bussid 114 ja 43 sõidavad Sompa kaudu

Ida-Viru ühistranspordikeskuse juht Heiki Luts ütles, et ülesõidukoha sulgemine puudutab kahte maakondlikku bussiliini ja need bussid sõidavad sel ajal Sompa kaudu.  

Jõhvi − Mäetaguse liinil nr 114 sõidab reedel kell 19.10 ja laupäeval kell 8.10 Jõhvist väljuv buss tavapäraselt Mäetagusele, pärast Ereda peatust keerab aga Sompa peale ning sõidab Kukruse tee kaudu Kohtla-Järvele Koidula peatusse ja seejärel Jõhvi.

Laupäeva hommikul kell 6.20 ja 7.55 Jõhvist väljuvad bussid sõidavad Kohtla-Järvel Koidula peatuseni, sealt Kukruse peale tagasi ning siis Sompa kaudu Mäetagusele.

Kohtla-Nõmme − Iidla bussid nr 43 sõidavad remondi ajal Täkumetsa küla ja Sompa kaudu. Muudatus puudutab nelja õhtust reisi (kell 19.08 ja 20.50 Ahtmest, kell 20.15 ja 22.00 Kohtla-Nõmmelt) ning kuut hommikust reisi (6.20, 7.20 ja 8.20 Iidlast; 7.00, 8.20 ja 9.20 Kohtla-Nõmmelt; viimane võib ka juba õiget marsruuti sõita, kui ülesõidukoht plaanitust varem liiklusele avatakse).  

Augusti lõpus veel töid

Raudteeliiklust ülesõidukoha remont Riho Vjatkini sõnul ei mõjuta.

"Küll aga tehakse samal ajal teisi raudteetöid, mis on juba pikalt ette planeeritud ja mille tõttu mõned rongid graafikust ära jäävat. Kõige täpsema info reisirongide liikumise kohta saab Elroni kodulehelt."

Vjatkin ütles, et Kohtla ülesõidukoht suletakse lühikeseks ajaks ka augusti lõpus. Täpset aega ta praegu veel öelda ei osanud, küll aga märkis, et suure tõenäosusega tehakse töid öösel, et reisirongiliiklust ja autodega liiklemist võimalikult vähe häirida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles