Koolivõrgu analüüs jätaks Lüganusel alles ühe põhikooli

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Kiviõli 1. keskkooli korraldatav "Loomefest" on üks hea näide piirkonna koolide koostööst. Magistritöö näitab aga, et viis kooli pigem konkureerivad üksteisega ning iga piirkond seisab enda, mitte valla üldise koolide arengu eest.
Kiviõli 1. keskkooli korraldatav "Loomefest" on üks hea näide piirkonna koolide koostööst. Magistritöö näitab aga, et viis kooli pigem konkureerivad üksteisega ning iga piirkond seisab enda, mitte valla üldise koolide arengu eest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse koolivõrgu analüüs näitab, et senise viie põhikooli asemel peaks jätkama üks, ning esimesed suuremad muudatused koolivõrgu korrastamisel seisavad ees juba lähiaastatel. 

Lüganuse koolivõrku analüüsinud maaülikooli magister Egle Neuhaus ütleb oma magistritöös välja selle, mida tegelikult on kogukond juba kartnud: 10 kilomeetri raadiuses olevaid koole on liiga palju ja sellisena jätkates söövad koolid ära suure osa valla eelarvest. Kusjuures keskenduda saab niimoodi ainult senise olukorra säilitamisele, mitte sisu ja kvaliteedi parandamisele. 

Suur hulk raha 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles