Narva eesti keele maja laiendab Ida-Virus haaret

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Üks eesti keele maja tegevusi Kohtla-Järvel on tandemõpe, kus vene emakeelega inimesed suhtlevad eesti ja eestlased vene keeles. Ideaalis peaks suhtlus toimuma paarides, kuid siiani pole eestlasi Kohtla-Järvel nii palju jätkunud. Seega on eesti keelt emakeelena rääkijad väga oodatud.
Üks eesti keele maja tegevusi Kohtla-Järvel on tandemõpe, kus vene emakeelega inimesed suhtlevad eesti ja eestlased vene keeles. Ideaalis peaks suhtlus toimuma paarides, kuid siiani pole eestlasi Kohtla-Järvel nii palju jätkunud. Seega on eesti keelt emakeelena rääkijad väga oodatud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeval allkirjastasid integratsiooni sihtasutus ja Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž koostöölepingu, mille järgi viib Narva eesti keele maja oma tegevusi läbi ka Kohtla-Järvel. Kõik eesti keele maja teenused on tasuta.

Integratsiooni sihtasutuse koosseisus tegutseb kaks eesti keele maja: Tallinnas ja Narvas. "Eraldi maju ilmselt rohkem ei tule, aga need kaks maja katavad ära kogu riigi," ütles integratsiooni sihtasutuse juhataja Irene Käosaar. 

Tegevused kodukohas  

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles