Narva võimud asuvad kasside arvukust piirama

Ilja Smirnov
Copy
Tänavakass.
Tänavakass. Foto: Matti Kämara / Põhjarannik

Enne kui kehtestada Narvas uued koerte ja kasside pidamise reeglid − sh kasside kohustuslik steriliseerimine ja kastreerimine −, pakuvad Narva võimud linlastele võimalust steriliseerida oma lemmikloom tasuta, st linnaeelarve kulul.

Narva linnavalitsuse linnamajandusamet andis teada, et kuni novembri lõpuni saavad soovijad nii kodu- kui ka tänavakasse steriliseerida ja kastreerida tasuta. Kampaania eesmärk on vähendada soovimatute järglaste arvu ja kodutute loomade hulka linna haldusterritooriumil.

Läbi viidud hanke tulemusel sõlmis Narva linnavalitsus lepingu Narvas Tiimanni 13 paikneva veterinaarkliinikuga OÜ Linnafauna Zoovetkeskus (eelregistreerimine tööpäeviti tööaegadel tel 5693 4081).

Korraldades hanget kasside steriliseerimiseks ja kastreerimiseks linnaeelarve kulul, arvestas Narva linnamajandusamet tööde eeldatavaks mahuks vastavalt 100 ja 50 säärast operatsiooni. Selle töömahu lubas Linnafauna Zoovetkeskus ära teha 5000 euroga (ilma käibemaksuta), samas kui nende konkurent küsis hankekonkursil selle eest 500 eurot rohkem.

Linnamajandusametis märgiti, et volikogusse on juba saadetud eelnõu Narva linnas koerte ja kasside pidamise uute reeglitega, mis näevad ette koerte ja kasside kohustuslikku kiibistamist ning registreerimist lemmikloomaregistris. Kodutute loomade püüdmiseks linnaeelarvest tehtavate kulutuste vähendamiseks näevad reeglid ette ka kõikide täiskasvanud kasside steriliseerimist (v.a tõukassid või selleks vastunäidustusi omavad kassid).

Uued nõuded loomade kohustusliku kiibistamise ning steriliseerimise ja kastreerimise kohta on plaanis Narvas kehtestada 2020. aasta algusest. Seda, kuidas Narva linnavalitsus organiseerib järelevalve nende nõuete täitmise üle, eelnõus kirjas ei ole.

Möödunud nädalal kirjutas uudisteportaal Rus.Postimees.ee, et erakätesse kuuluv Narva kasside varjupaik on puupüsti täis − seal on endale varjupaiga leidnud juba 300 kassi − ning pole võimeline uusi asukaid vastu võtma. Linnaeelarvest on eraldatud raha uue varjupaiga projekteerimiseks linna maale ning optimistlike plaanide kohaselt peaks see valmima 2020. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles