Sillamäe politseinikud ja päästjad saavad nüüdisaegse maja

Põhjarannik
Copy
Lisaks tähtsatele ametimeestele lõid nurgakivi panekul käed külge tavalised politsei- ja päästeametnikud, kes uues ühishoones tööle hakkavad.
Lisaks tähtsatele ametimeestele lõid nurgakivi panekul käed külge tavalised politsei- ja päästeametnikud, kes uues ühishoones tööle hakkavad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeval pandi Sillamäel nurgakivi uuele politsei- ja päästekeskuse ühishoonele. Nagu ikka, asetati kapslisse sama päeva ajalehed ning muud tänasel päeval aktuaalsed trükised. Senised hooned olid pärit kuuekümnendatest ja seitsmekümnendatest ning ilma suurema remondita seega tõelised ajakapslid. 

Otse loomulikult on Kohila paberivabriku tapeet ja tume Püssi plaat seintel praeguses hetkes tõeline ajarännak, mille kodanike turvalisust tagavad inimesed iga päev ette võtsid, ning pole tänapäeval normaalne töökeskkond ja riigi visiitkaart sillamäelastele. "Mina olen suur ühishoonete fänn," tõdes Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann nurgakivi panekul. "Viis piirkonnas valminud hoonet, kus pääste- ja politseiametnikud ühe katuse all tegutsevad, on näidanud, et iga päev kõrvuti ühes hoones olles sujub kahe ametkonna suhtlus ka kriisiolukorras ladusamalt," ütles Holzmann. 

"Järgmisel sügisel valmiv 1400ruutmeetrine keskus saab töökohaks neljakümnele inimesele ning on tänapäevane ja energiasäästlik," tõdes Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin.

"Praegu valmistame ette Kohtla-Järve ühishoone projekteerimist Järveküla teele ning seejärel viimasena maakonnas tuleb parandada Kiviõli politsei- ja päästeametnike töötingimusi," ütles siseministeeriumi varade, planeerimise ja tehnoloogia asekantsler Piret Lilleväli. "Loodetavasti saab aasta pärast Kohtla-Järvel ehitustöid alustada ning seejärel on Kiviõli kord," lisas Lilleväli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles