2019 läheb ajalukku põlevkivielektri stepslitest välja tõmbamise aastana

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Eesti Energia juhatuse liikme Raine Pajo sõnul on teadushuviliste noorte toetamine nende tulevikupotentsiaalile võimaluse andmine.
Eesti Energia juhatuse liikme Raine Pajo sõnul on teadushuviliste noorte toetamine nende tulevikupotentsiaalile võimaluse andmine. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Mullusest kaks korda väiksem elektritoodangu maht, peaaegu poole võrra vähenenud põlevkivi tarbimine ja ligemale tuhat kadunud töökohta − selline on lõppev aasta Ida-Virumaa põlise tööstusharu − põlevkivienergeetika jaoks. 

"See on kindlasti olnud üks murrangulisemaid, raskemaid ja närvilisemaid aastaid põlevkivienergeetika jaoks. Nii väikeseks nagu praegu, pole põlevkivienergeetika käesoleva sajandi jooksul veel kunagi tõmmanud. Aga kokkuvõttes oleme sellest läbi tulnud ja endiselt elus," tõdeb Eesti Energia juhatuses suurenergeetika eest vastutav Raine Pajo. 

See graafik, kus elektri tootmine on kujutatud sinise ja tarbimine kollasega, näitab kujukalt, kuidas alates tänavuse aasta veebruarist on Eestis elektri tootmine jäänud kõvast alla elektri tarbimisele.
See graafik, kus elektri tootmine on kujutatud sinise ja tarbimine kollasega, näitab kujukalt, kuidas alates tänavuse aasta veebruarist on Eestis elektri tootmine jäänud kõvast alla elektri tarbimisele. Foto: Elering / Matti Kämärä / Kristel Soomets
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles