Lüganuse vallavalitsus ostab suhtekorralduse teenust hinnaga 150 eurot tund (1)

Põhjarannik
Copy
Iga täistunni eest, mille suhtekorraldusfirma kulutab Lüganuse vallavalitsuse nõustamiseks avalikkusega suhtlemisel, tuleb valla eelarvest välja käia 150 eurot.
Iga täistunni eest, mille suhtekorraldusfirma kulutab Lüganuse vallavalitsuse nõustamiseks avalikkusega suhtlemisel, tuleb valla eelarvest välja käia 150 eurot. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu vallandamise ja sellele järgnenud sündmuste tõttu Eesti suuremates meediakanalites rumalasse olukorda jäänud Lüganuse vallavõimud palkasid suhtekorraldusfirma Powerhouse, mille meeskonda kuuluvad hiljutised ministrid Janek Mäggi ja Marko Pomerants. 

Lüganuse vallavanem Viktor Rauam teatas, et Powerhouse on andnud nõu, kuidas kujunenud olukorras käituda ning kuidas suhelda nii asjaosaliste kui ka avalikkusega. "Võtsime Powerhouse'iga ühendust pärast seda, kui koolijuhi vallandamisega seotud sündmused väljusid normaalsuse piiridest. Tundsime, et vajame abi ja nõu," märkis Rauam, lisades, et otsuse tegi vallavalitsus oma istungil ja leping kehtib alates 10. detsembrist. 

Vallavanema sõnul nõustatakse tunnitöö alusel ja hinnaks on 150 eurot tund. "Teenust kasutame vajadust mööda ja kuni peame seda vajalikuks," lisas ta, märkides, et teenuse osutaja valimisel polnud määrav mitte ainult hind, vaid ka firma kogemus kriisiolukordade lahendamisel ja usaldus tema vastu. 

Vastuseks küsimusele, millist kasu Lüganuse valla jaoks peab teenuste ostmine suhtekorraldusfirmalt tooma, vastas Rauam: "Ükski kohalik omavalitsus ei oma täiuslikku kommunikatsioonialast oskusteavet ja seda eriti kriisikommunikatsiooni valdkonnas, mis on pigem unikaalne võimekus. Usun, et saadud abi on aidanud meil olukorraga paremini toime tulla. Peamine kasu on olukorra mõistlikule lahendamisele kaasaaitamine."

Lüganuse abivallavanem Enno Mägar ütles esmaspäeval Põhjarannikule, et suhtekorraldusfirma otsustati palgata "suure massirünnaku" tõttu, pidades silmas Facebookis levivaid teateid. Lüganuse vallavalitsuses töötav avalike suhete spetsialist Viivian Päll ütles, et ei tea, miks vallavalitsus otsustas palgata suhtekorraldusfirma.

Lüganuse vallavalitsuse tegevust koolijuhi vallandamisel ja pärast seda on tauninud oma juhtkirjades kõik suuremad Eesti ajalehed.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles