Narvas Eesti olümpiakoondislase surnuks sõitnud mees läks kauaks vangi (1)

Ilja Smirnov
Copy
Andrei Kurilo kohtuotsuse teatavakstegemise järel Narva kohtumaja saalis. Kohus mõistis talle karistuseks viis aastat vangistust.
Andrei Kurilo kohtuotsuse teatavakstegemise järel Narva kohtumaja saalis. Kohus mõistis talle karistuseks viis aastat vangistust. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Viru maakohus mõistis 7. jaanuaril viieks aastaks vangi mehe, kes ülemöödunud aasta sügisel sõitis Narvas alkoholijoobes autoroolis olles päise päeva ajal otsa Eesti paraolümpialasele, mille tagajärjel too suri. Hukkunu ema on poja surnuks sõitnud mehele juba andestanud.

Süüdimõistetud Andrei Kurilot (47) süüdistati selles, et 2018. aasta 17. oktoobril kell 13.20 juhtis ta alkoholijoobes olles autot Mercedes-Benz S500 ning ületas Fama kaubanduskeskuse läheduses sõites lubatud kiirust ja sõitis otsa jalakäijale. Jalakäija − 1959. aastal sündinud Vassili Artamonov − suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Süüdistuses märgiti muu hulgas, et Kurilo lahkus õnnetuspaigalt ega teavitanud juhtunust häirekeskust. Tema auto avastati peagi ning mees peeti kinni.

Riiklik süüdistaja küsis kohtult Andrei Kurilole karistuseks kaheksa aastat vangistust, ent kohtunik määras talle viis aastat, millest kuu aega ja 11 päeva oli süüdlane juba vahi all veetnud.

Peale selle rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagi: süüdimõistetud Kurilo peab hukkunu perele maksma 12 000 eurot. Veel 1400 eurot tuleb tal maksta riigile.

Muude hävitamisele kuuluvate asitõendite hulka kuulus selle kriminaalasja raames Kurilolt õnnetuse järel ära võetud viinapudel.

Andrei Kurilole määratud karistus pole veel jõustunud ning see on võimalik edasi kaevata. Enne vangi minekut jääb süüdimõistetu esialgu vabadusse.

Kurilo keeldus pärast kohtuotsuse väljakuulutamist ajakirjanikega suhtlemast, lahkudes kohtust pooleldi joostes.

Hukkunu oli Narvas üsna tuntud parasportlane Vassili Artamonov, kes 1996. aastal kuulus jõutõstjana ka Atlanta paraolümpial Eesti koondisse ning mängis ka lauatennist.

Kohtus kannatanu esindajana sõna võtnud hukkunu õde Natalja Terentjeva ütles Põhjarannikule, et nende eakas ja haige ema, kellele poeg elus suureks toeks oli − nad elasid koos −, on liiklusõnnetuse põhjustanud mehele andestanud.

"Ta [Kurilo] helistas emale, palus vabandust ning maksis ära kõik meie tehtud matuse- ja hauakivi paigaldamise kulud. Ema arvates on ta korralik inimene. Mina temaga päris nõus pole, kuid see on ju siiski mu ema," sõnas Terentjeva.

Naise sõnul oli tema vend Vassili tänavatel liikudes alati väga ettevaatlik, kuna teadis, et liigub karkude pärast aeglaselt ega suuda seetõttu olukorrale kiiresti reageerida. "Ta kõndis alati väga ettevaatlikult, aga juhtus, mis juhtus," kommenteeris õde nende pere tabanud tragöödiat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles