Kaks pudelit viina röövinud mees saadeti kauaks vangi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Alkoholiosakond kaupluses.
Alkoholiosakond kaupluses. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Möödunud aasta lõpus Kohtla-Järvel vägivalla ähvardusel alkoholi röövinud mees mõisteti süüdi ning saadeti pikaks ajaks vanglasse. 

Eelmise aasta 27. novembri hommikul varastas 44aastane mees Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Puru teel asuvast toidupoest kaks pudelit viina. Pärast varguse toimepanemist ähvardas kurjategija turvameest tapmisega ning põgenes sündmuskohalt. Politsei leidis mehe lähikonnast ning pidas ta kahtlustatavana kinni.

Mehele esitati süüdistus röövimises, kui see on toime pandud vägivallaga, relvaga ähvardades, isiku poolt, kes on varem toime pannud röövimise. Lisaks esitati mehele süüdistus asja omastamises.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sergei Listovi sõnul on süüdistatav varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas analoogsete kuritegude toimepanemise eest. Viru maakohus tunnistas mehe 13. jaanuaril kokkuleppemenetluses süüdi ning mõistis talle liitkaristuseks neli aastat ja kuus kuud vangistust. "Kui inimene ei tee talle mõistetud varasematest karistustest järeldusi ega asu seadusekuulekale teele, ei jää muud üle, kui isoleerida ta ühiskonnast. Nüüd on tal palju mõtlemisaega," selgitas Listov.

Kohtuotsus pole jõustunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles