Ida-Virus valitseb teistsugune poliitkultuur: opositsiooniga ei arvestata, omadele tagatakse töökohad (2)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kuigi Narva linnavõimu on harjutud pidama kõige rohkem ringkäendusele tuginevaks, väidab võim ise, et kuna volikogus mingit koalitsioonilepingut ei ole, siis ei saagi formaalselt linnas koalitsioonist ja opositsioonist rääkida.
Kuigi Narva linnavõimu on harjutud pidama kõige rohkem ringkäendusele tuginevaks, väidab võim ise, et kuna volikogus mingit koalitsioonilepingut ei ole, siis ei saagi formaalselt linnas koalitsioonist ja opositsioonist rääkida. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Riigikogu korruptsioonivastasele erikomisjonile saadetud kohalike omavalitsuste vastustest nähtub, et mitmetes Ida-Virumaa omavalitsustes on traditsiooniks opositsioonisaadikutega mittearvestamine. Võimulolijad õigustavad sageli oma tegevust sellega, et hoopis opositsioon pole valmis koostööks.  

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon analüüsib praegu vastuseid kõigile Eesti omavalitsustele saadetud küsimustele koalitsiooni ja opositsiooni suhete ning viimase kaasamise kohta valitsemisse. 

Pärast 2017. aasta kohalikke valimisi tuli teateid opositsiooni ahistamisest komisjonide töösse kaasamisel Ida-Viru suurematest linnadest, eelkõige Narvast, Sillamäelt ja Kohtla-Järvelt. Nii Sillamäel kui Narvas oli opositsiooni tõrjumise asjus kohtussepöördumisi, kuid kohtud pole seni selliseid kaebusi arutada võtnud, pidades seda teemat volikogu sisemise töökorralduse küsimuseks. Toona võttis sõna ka õiguskantsler, kes leidis, et opositsiooni õiguste tagamiseks tuleb seadust muuta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles