Keskallee majade elanike mured saavad murtud

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Keskallee hoovitee tehakse sel aastal korda.
Keskallee hoovitee tehakse sel aastal korda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvel Keskallee 9. maja juurest 15. majani viiva hoovisisese tee rekonstrueerimise põhiprojekti koostamise riigihankekonkurss on lõppenud. Tööd on kavas ära teha käesoleval aastal.

Konkursi võitjaks tunnistati hinnapakkumise 16 346 eurot (ilma käibemaksuta) teinud Tartu firma OÜ Keskkonnaprojekt. Projekteerijate ülesanne oli kaaluda hoovisisese tee katte remontimise, parklakohtade rajamise ja tänavavalgustuse rekonstrueerimise variante ning sademevee ärajuhtimise probleemi lahendamise võimalusi.

"Nende majade elanikud kannatavad juba ammu, kuna vihmasadude või lume sulamise järel satub vesi nende keldritesse ja trepikodadesse," rääkis Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinin. "Põhjus on selles, et Tuuslari tänav paikneb kõrgemal, vesi voolab sealt Keskallee majade juurde ning seetõttu saavad kannatada sealsete majade vundamendid jm. Probleemile hakati lahendust otsima juba ammu, ent palju aega kulus mitmesugustele aruteludele ja kooskõlastustele. Leppisime kokku, et Järve Biopuhastus ehitab tänavu sellele lõigule uue sademeveekanalisatsiooni ning Eesti Gaas vahetab omal kulul välja gaasitorud. Linnavõimud aga hoolitsevad uue teekatte ja valgustuse eest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles