Ida-Viru keskhaigla eelarve kosub märkimisväärselt

Põhjarannik
Copy
Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler .
Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler . Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Viru keskhaigla eelarve kasvab investeeringute ja teenuste hinnatõusu tulemusel eelmise aastaga võrreldes ligi 17 protsenti.

Teisipäeval kogunenud Ida-Viru keskhaigla nõukogu arutas eelmise aasta tulemusi ning selleks aastaks kavandatud tegevuskava ja eelarve esialgset taotlust.

Haigla 2020. aasta eeldatavad tulud on ligi 56 miljonit eurot, sealhulgas Euroopa Liidu tõukefondide 8,7 miljoni euro suurune toetus tervisekeskuste ja aktiivravikompleksi projektide elluviimiseks.

"Tegemist on esialgse eelarvega, sest märtsis saame haigekassalt täpsustatud lepingupakkumise, mis arvestab ka aprillist kehtima hakkavaid tervishoiutöötajate palkadega seotud muutusi," selgitas haigla juhatuse esimees Tarmo Bakler.

Lisaks tavapärasest tööst tulenevatele kulutustele on tänavuses eelarves oluliselt kulusid, mis on seotud haiglahoonete ehitamisega: nii Järve linnaosa tervisemaja kasutuselevõtmisega kui Ahtme korpuse ehitustöödega.

Haigla nõukogu esimees Valeri Korb kinnitas, et alanud aastal jätkatakse haigla igapäevast tööd ja haiglahoonete ehitamist varasemate plaanide ning möödunud aastal kinnitatud arengukava järgi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles