Kolm Ida-Viru omavalitsust rajavad tasuta interneti leviala

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Traadita interneti levialad on paljudes teenindusasutustes, kuid need on sageli lukustatud salasõnade abil. Omavalitsused saavad Euroopa Liidu toel aga rajada tasuta wifi alasid sinna, kuhu kõige tarvilikumaks peavad.
Traadita interneti levialad on paljudes teenindusasutustes, kuid need on sageli lukustatud salasõnade abil. Omavalitsused saavad Euroopa Liidu toel aga rajada tasuta wifi alasid sinna, kuhu kõige tarvilikumaks peavad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Narva-Jõesuu, Jõhvi ning Lüganuse on saanud Euroopa Liidult toetuse, rajamaks oma territooriumile avalikke traadita interneti (wifi) levialasid. 

Mullu sügisel kiitis Jõhvi volikogu heaks rahalise kohustuse võtmise, mis kätkeb endas valla kohustust ülal pidada vähemalt kolm aastat avatud wifi leviala, kui Euroopa Liidult selle püstitamiseks raha saab. Euroopa omavalitsused saavad Euroopa Liidult regulaarselt taotleda toetust wifi ühenduste rajamiseks ning tuhanded omavalitsused seda ka teevad. Eestis on selle toetuse saanud juba mitukümmend linna ja valda.  

Vähemalt kolm aastat internetti 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles