Vana kasarmu asemele kerkib uus sõdurikodu

Põhjarannik
Copy
Vana kasarmuhoone on aia ümber saanud ning lähipäevil alustab kopp selle lammutamist.
Vana kasarmuhoone on aia ümber saanud ning lähipäevil alustab kopp selle lammutamist. Foto: Viru jalaväepataljon

Viru pataljoni vana kolmekorruseline kasarmuhoone, mis on üks väheseid linnaku vanu hooneid, lammutatakse ning selle asemele kerkib aasta lõpuks uus sõdurikodu. 

Vana kolmekorruseline kasarmuhoone, mis on pärast uute ja moodsate eluruumide valmimist kasutusest peaaegu väljas, lammutatakse järgneva paari kuuga. Vana kasarmuhoone on üks väheseid veel vanast kompleksist pärit hooneid. Teine veel Nõukogude sõjaväe kasutuses olnud kasarmu lammutati juba aastaid tagasi ning selle asemele on kerkinud uued ja moodsad elamispinnad. "Varsti peaks kopp ümber lükkama seinad, mis on näinud paljusid sõduri baaskursusi, nooremallohvitseride kursusi ja erisuguseid kompaniisid. Vana sõdurikodu ning Taani klassi asukohana on siin käinud suur hulk võõraid ja omasid, külalisi ning muidu rahvast, romantikaotsijaid ja üksildasi," kirjutab Viru pataljon oma sotsiaalmeediapostituses. 

Kohe, kui plats vana hoone alt vabaneb, alustatakse uue ja juba väiksema, ühekorruselise maja ehitamist. Sinna kolib lammutatava kasarmuhoone keldrist sõdurikodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles