Kolm tuntud Eesti pianisti annavad Ahtmes tunde

Põhjarannik
Copy
Sten Lassmanni sõnul viib klaveripäev kokku nii tuntud pianistid kui ka selle pilli õppijad ja nende vanemad.
Sten Lassmanni sõnul viib klaveripäev kokku nii tuntud pianistid kui ka selle pilli õppijad ja nende vanemad. Foto: Erakogu

Eesti tuntud pianistid Age Juurikas, Sten Lassmann ja Ralf Taal annavad laupäeval Ahtme kunstide koolis klaveritunde ning esinevad koos õpilastega ka kontserdil. 

Sten Lassmanni sõnul saavad tipp-pianistid mitteametlikus õhkkonnas suhelda nii õpilaste, nende vanemate kui ka õpetajatega ning tunnetada ühist huvi klaverimuusika ja -mängu vastu. Klaveripäeva lõpetaval, kell 15 algaval kontserdil esinevad koos nii õpilased kui ka õpetajad ja sinna on oodatud kõik huvilised.

Klaveripäev toimub lisaks Ahtmele ka Keila ja Võru muusikakoolis. "Tore oleks, kui selline klaveripäev toimuks ühel ajal vähemalt viies-kuues Eesti muusikakoolis, aga paraku pole kontsertpianiste sadu. Leida nii sobivaid koole kui ka pianiste, kel oleks just nimetatud päeval võimalus osaleda, pole nii lihtne," ütleb Lassmann.

Ahtme kunstide kooli valis Lassmann ise välja, sest tema sõnul on seal väga head tööd tehtud ning sealt on pärit paljud innukad ja andekad üle-eestilistel noortekonkurssidel osalejad. "Oma kohaletulekuga soovime ka tunnustada ja toetada üle Eesti neid inimesi, kes noorte klaveriõppuritega iga päev tööd teevad."

Ahtmes toimuval klaveripäeval osaleb õpilasi ja õpetajaid ka teistest Ida-Virumaa muusikakoolidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles