Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev valiti aasta ajakirjaniku tiitli nominentide hulka

Põhjarannik
Copy
Erik Gamzejev kandideerib tänavu pressipreemiale kokku neljas kategoorias.
Erik Gamzejev kandideerib tänavu pressipreemiale kokku neljas kategoorias. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev on üks kolmest ajakirjanikust, kes valiti aasta ajakirjaniku tiitli kandidaatide hulka.  

Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii valis kolmapäeval toimunud koosolekul aasta ajakirjaniku nominentideks Erik Gamzejevi Põhjarannikust, Heli Raametsa Maalehest ja Sulev Vedleri Eesti Ekspressist.

Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejevi puhul märkis žürii, et Põhjarannikus on alati kõik Ida-Virumaa piirkonna teemad kajastatud. Erik Gamzejevi puhul on tegemist ajakirjanikuga, kes on suutnud oma lehe teha suureks, nentis žürii. Erik Gamzejev on tänavu kolme pressipreemia kategooria nominent: venekeelse meedia arvamuse, maakonnalehe uudise ja maakonna olemusloo kategoorias.

Maalehe ajakirjaniku Heli Raametsa puhul märkis žürii, et tema üheks oluliseks teemaks on toiduohutus ja kõik mäletavad läinud aastast tema kirjutatud Eesti maasikate teemalisi lugusid.

Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedleril oli 2019. aasta tippaasta oluliste lugudega. Sulev Vedler võitis tänavu ka uuriva ajakirjanduse auhinna koos Anna Pihliga rahvusringhäälingust.

Meedialiidu peapreemia "Aasta ajakirjanik 2019" antakse Meedialiidu liikmeskanali ajakirjanikule tema viimase aasta väljapaistva töö eest. Preemia suurus on 5000 eurot (neto) ja sellele lisandub kullatud sulg, mille autorid on metallikunstnik Ive-Maria Köögard ja klaasikunstnik Katrin Tukmann.

Põhjarannikust kandideerib tänavu pressipreemiale ka Erik Kalda, kes on valitud nominentide hulka maakonnalehtede arvamuse ning maakonnalehtede uudise kategoorias.  

Tänavuste pressipreemiate saajad avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas toimuval pressipeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles