Kohtla-Järve gümnaasiumi naistepäevakontserdil kõlavad nii Pugatšova kui ka Kuninga lood

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tänavune naistepäev toob uue riigigümnaasiumi noored, kes varem on juba Jõhvi kontserdimajas oma talenti näidanud, kontserdiga "Miljon tulipunast roosi" ka Kohtla-Järve kultuurikeskusesse laulma.

Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur ütleb, et 8. märtsil Kohtla-Järve kultuurikeskuses kõlava kontserdi puhul, mis kannab iseloomulikult Alla Pugatšova omaaegse uneleva hiti järgi nime "Miljon tulipunast roosi", ongi tegu naistepäevakontserdiga, mis on kingitus linnaelanikele − aga eelkõige kohalikele daamidele.

Igale maitsele midagi 

"Kool ei olegi varem kultuurikeskuses üles astunud − eraldi õpilased oma projektide ja kunstide kooliga küll, aga kool mitte. Omaloominguliste laulude kontsert "Väike laul suurele lavale", mille tegime 16. detsembril täissaalile Jõhvi kontserdimajas, kuhu mahub muidugi kordades rohkem publikut, jättis nii linnale kui ka meile endile hinge väikse kribeluse. Esimene kontsert oleks võinud muidugi Kohtla-Järvel olla, aga praegu täidame selle lünga suure rõõmuga," räägib Agur.

5. märtsil oli kooli fuajees kontserdi "Miljon tulipunast roosi" peaproov, kus kõlas vaid pool kontserdi kavast, ja selle põhjal oleks võinud oletada, et kontsert saabki olema suuremalt jaolt venekeelne ning vahest − teravamate kriitikute meelest − pea nõukanostalgiline. Aguri sõnul lihtsalt sattus nii − tegelikult ei ole venekeelseid laule kontserdil isegi poole kava jagu.  

"Samas arvestasime ka sellega, et kontserdile tulevad valdavalt venekeelsed kohalikud elanikud, kes saavad kuulda laule, mis neil südame rõõmsaks teevad. Kõlavad vanad head laulud," räägib Agur, keda 2018. aasta kevadel, kui ta veel Tallinnas Gustav Adolfi (GAG) gümnaasiumi juhtis, ühe "Krasnaja Strela" nimelise kontserdi tõttu nimelt nõukanostalgias süüdistatigi.

Külalisesinejad

Kogenud teatrimees Neeme Kuningas, kes on koolis ametis, koostas kontserdi kava ja hoolitses oma professionaalse talendiga selle dünaamika eest. Laulude vahele on pikitud luulepõimikud, kõlab klaveriduo ja laval näeb graatsilisi tantsijaid.

Kontserdil astub üllatusesinejana üles ka Neeme poeg Marten, kes sai laiemale avalikkusele esmalt tuntuks 2009. aasta superstaarisaate finalistina.

Külalisesinejana astub veel üles GAGi 11. klassi õpilane Anna-Liisa Niinemets, kes laulab üksi nii ühe eesti- kui ka ühe venekeelse laulu ning duos kohtlajärvelasest Darja Gužovskajaga loo "Be mine".

"Kuna tegu oleks kui aruandekontserdiga linnarahvale, on tore vaadata, milliseid reaktsioone see tekitab," leiab Neeme Kuningas.

G3 õpilane Erik Sala, kes nimetab oma vokaalstuudioks Sompas asuvat Illusiot, esitab kontserdil kaks laulu: Jaak Joala poolt kuulsaks lauldud Arne Oidi "Suveöö", mille sõnade autor on Heldur Karmo, ja laulu "Город, которого нет" ("Linn, mida pole"). Kooli kehalise kasvatuse ja tantsu õpetaja Ainikki Seppar tutvustab kontserdil esitatavaid tantsunumbreid, mille seas on ka noorte enda loodud tants. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles