Kohtla-Järve kriisikomisjon soovitab tühistada enam kui 100 osalejaga üritused

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve kultuurikeskus.
Kohtla-Järve kultuurikeskus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavalitsuse kriisikomisjon ei soovita korraldada üritusi, kus osaleb üle saja inimese.

Neljapäeva pärastlõunal kogunenud kriisikomisjon andis koroonaviirusesse nakatumise riski vähendamiseks soovituse alates tänasest mitte korraldada üritusi, kus osaleb rohkem kui 100 inimest ning loobuda kõigist üritustest, kus osalevad välismaalased.  

Töötajatel, kes naasevad reisilt koroonaviirusnakkuse fookusesse kuulutatud riikidest (tänase seisuga Itaalia, Hiina, Lõuna-Korea, Iraan), aga ka teistest riikidest, kus on märkimisväärne arv juhtumeid, tuleks pakkuda kahe nädala jooksul kodukarantiini.

Linnavalitsuse poolt hallatavad asutused soovitatakse varustada  pesemis- ja desinfitseerimisvahenditega ning selgitada inimestele nende vahendite kasutamise vajadust.

Kriisikomisjon otsustas, et  lasteaedades ja koolides ei korraldada üritusi ja ekskursioone, mis võivad seada ohtu laste tervise. "Komisjon otsustas seoses viiruse levikuga ära jätta kõik linnavalitsuse ning hallatavate asutuste välislähetused. Kui vähegi võimalik lahendada isikliku suhtluse vähendamiseks tööprobleemid telefoni või e-posti teel," teatas kriisikomisjon. 

Linnaelanikel, eriti riskirühma kuuluvatel isikutel (vanemaealised ja kroonilisi haiguseid põdevad inimesed), soovitatakse vältida avalikel ja suurüritustel osalemist ning järgida isikliku hügieeni reegleid.

Linnavalitsus tühistas 26. märtsiks kavandatud vastsündinute piduliku vastuvõtu.

Eeoleval laupäeval, 14. märtsil, peaks Kohtla-Järve kultuurikeskuses toimuma teatrietendus “Akkompaniator”, kus osalevad Venemaa tuntud näitlejad Larissa Lužina, Sergei Nikoneko ja mitmed teised ning kuhu on müüdud sadu pileteid. Kultuurikeskuse juhid ütlesid, et püüavad jõuda etenduse korraldajaga kokkuleppele selle edasilükkamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles