Portugali lõksu jäänud Ida-Viru sportlased jõudsid erilennuga Eestisse

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi üks tuntumaid harrastussportlasi Kaja Jõemets oli  koos ligikaudu saja Eesti sportlasega treeninglaagris Portugalis, kus sel nädalal kuulutati koroonaviiruse tõttu samuti välja eriolukord.
Jõhvi üks tuntumaid harrastussportlasi Kaja Jõemets oli koos ligikaudu saja Eesti sportlasega treeninglaagris Portugalis, kus sel nädalal kuulutati koroonaviiruse tõttu samuti välja eriolukord. Foto: Erakogu

Portugalis treeninglaagris olnud ja tavapäraste lennuliikluse katkemise tõttu lõksu jäänud Ida-Viru sportlased, jõudsid laupäeva õhtul erilennuga tagasi Eestisse. 

"Kodus..." teatas laupäeva õhtul kella 21.30 ajal Ida-Virumaa üks tuntumaid harrastussportlasi Kaja Jõemets. 

Eesti kergejõustikuliidu teatel läks Portugali kuurortlinna Farosse ligikaudu sajale sportlastele järele lennufirma Smartlynx 180kohaline lennuk. Ida-Virumaa inimesi oli Kaja Jõemetsa sõnul seal kuus, teiste seas ka käimises maailma juunioride paremikku kuuluv Jekaterina Mirotvotseva ja praegune Ida-Viru parim pikamaajooksja Dmitri Aristov. 

Kaja Jõemets rääkis  mõned päevad tagasi Põhjarannikule, et kõik Eesti sportlased Portugalis on terved ja seal on olla turvaline, kuid et enamik kuurordis olnutest on sealt lahkunud, on see paik muutumaks inimtühjaks kummituslinnaks. 

Portugalis oli nädala keskpaigaks tuvastatud üle poole tuhande koroonaviirusesse nakatumise ja kaks inimest on selle tagajärjel ka surnud. Kolmapäeval kuulutati ka Portugalis välja eriolukord.  

Jõemetsa sõnul oli tal hotellituba ostetud kuni märtsi lõpuni, kuid koosolekul lepiti kokku, et kui erilennuk tuleb, siis lendavad koju kõik seal olnud Eesti sportlased.

"Jookseme siin mööda liivadüüne üles ja alla, mis võtab täiega läbi, pargis jookseme lõike," rääkis ta oma trennidest,  kahetsedes, et Lissaboni poolmaraton, kuhu ta oli registreerunud, ära jääb. "Aga küll jõuame ka võistelda, oleme optimistlikud ja seljatame viirused." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles