Lüganuse kontrollib kogunemisi turvafirma abiga

Põhjarannik
Copy
Kui politseipatrullid tänavatel on tavalised, siis Lüganuse on otsustanud kaasata lisaks veel ka turvafirma.
Kui politseipatrullid tänavatel on tavalised, siis Lüganuse on otsustanud kaasata lisaks veel ka turvafirma. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vald on kaasanud kahes linnas ning suuremates alevites riigi kehtestatud kogunemispiirangute kontrollimiseks turvafirma. 

Lüganuse vald on otsustanud riigi kehtestatud piirangute kontrollimisel ning inimeste teavitamisel kaasata lisaks politseile turvafirma patrullid, kes hoiavad silma peal Kiviõli ja Püssi linnal ning suurematel asulatel, nagu Lüganuse ja Sonda, samuti populaarsematel kergliiklusteedel.  

"Alguses mõtlesime kaasata vabatahtlikke, kuid sellega kaasnes palju küsimusi: kust me saame nende isikukaitsevahendid, kuidas tegevust koordineerida, millised on nende vabatahtlike kohustused ja õigused? Leidsime, et ettevõttega on seda kõike lihtsam korraldada," ütles Lüganuse vallavanem Viktor Rauam. 

Juhul, kui patrull näeb kogunemas või liikumas korraga rohkem kui kahte inimest või ei hoia inimesed kehtestatud kahemeetrist vahet, annab patrullifirma sellest vallavalitsusele või politseile teada ning palub inimestel juhiseid täita. 

Rauami sõnul on neil kodulehel ka elanikele üleskutse sellistest kogunemistest teada anda ning seda on usinalt kasutatud. "Viimasel ajal on selliseid kõnesid aga vähemaks jäänud, sest inimestele on kohale jõudnud olukorra tõsidus. Samuti on info venekeelsele elanikkonnale ilmselt paremini kättesaadavaks muutunud," rääkis ta, tõdedes, et inimesi on tänaval jäänud palju vähemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles