Tööpuudus ronib Ida-Virumaal välgukiirusel üles

Erik Gamzejev
Copy
Eriolukorras kehtestatud piirangute tõttu said kõige esimesena Ida-Virumaal kannatada turismiettevõtted, kuid koondamisi ja palgakärpeid on sunnitud tegema ka paljudes teistes valdkondades tegutsevad ettevõtted. Toila spaahotell oli sunnitud koju jätma ligemale 200 töötajat.
Eriolukorras kehtestatud piirangute tõttu said kõige esimesena Ida-Virumaal kannatada turismiettevõtted, kuid koondamisi ja palgakärpeid on sunnitud tegema ka paljudes teistes valdkondades tegutsevad ettevõtted. Toila spaahotell oli sunnitud koju jätma ligemale 200 töötajat. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eriolukorra ajal on töötuse tase Ida-Virumaal hakanud välgukiirusel ülespoole ronima ja ulatub juba üle 12 protsendi ehk tasemini, kus see viimati oli kaheksa aastat tagasi. 

Eelmise aasta detsembris oli Ida-Virumaal registreeritud 6184 töötut. Tänavu märtsi lõpus aga juba tuhande võrra rohkem ehk 7195, mis teeb töötuse määraks 11,8 protsenti, mis on võrdluses teiste maakondadega ülekaalukalt suurim näitaja. Teisel kohal oleval Valgamaal on see näitaja 8,8 protsenti. 

Töötukassa Ida-Viru piirkonna juht Anneki Teelahk sõnas, et aprilli esimestel nädalatel on töötute arv jätkanud tormilist kasvu ja küündis esmaspäeval juba 7582 inimeseni, mis tähendab töötuse määra tõusmist üle 12 protsendi. Viimati oli Ida-Virumaal nii palju töötuid 2013. aasta kevadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles