Koroonaviiruse tõttu seiskunud Estonia kaevandus hakkab esmaspäevast taas tööle (1)

Põhjarannik
Copy
Estonia kaevanduses on viimase paari aastaga kadunud üle poole tuhande töökoha.
Estonia kaevanduses on viimase paari aastaga kadunud üle poole tuhande töökoha. Foto: Matti Kämära / Põhjarannik

Aprilli alguses ühel töötajal tuvastatud koroonaviiruse tõttu põlevkivi kaevandamise peatanud Estonia kaevandus hakkab alates järgmise nädala esmaspäevast taas tööle. 

Töö seiskumise tõttu Alutaguse vallas Väike-Pungerjal asuvas Eesti Energia  kaevanduses on üle 700 töötaja olnud üle kolme nädala kodus. 

„Praeguseks on nakatunud töötaja paranenud ning meile teadaolevalt ei kandunud haigus edasi teistele töötajatele. Sellest tulenevalt on võimalik töö allmaakaevanduses taastada, võttes erilise tähelepanu alla viiruse levikut tõkestavad ettevaatusabinõud,“ sõnas Enefit Kaevanduste juhatuse esimees Andres Vainola.

Enne kaevanduse avamise otsust konsulteeris ettevõte ka terviseametiga.

Vainola lisas, et kaevanduse seisaku ajal vaadati ettevaatlusabinõud veel kord hoolikalt üle. Ta märkis , et kaitsemaskide või respiraatorite kandmine on nõutud kogu ettevõtte territooriumil, nii maa peal kui ka maa all töötajate transportimise ajal. "Vajalik kogus isikukaitse- ja desinfitseerimisvahendeid on selleks tagatud," kinnitas ta. 

Töötajate veoks tellis ettevõte lisabussid, et inimeste vahel püsiks nõutav kahemeetrine vahemaa ka sõidu ajal. "Igas bussis jagab vastutav isik töötajatele kaitsvaid maske, selgitab ning jälgib ohutusreeglitest kinnipidamist. Haigusesümptomitega töötajal mõõdame kehatemperatuuri. Regulaarselt desinfitseeritakse ruume ja töötajaid vedavaid sõidukeid. Desovahendid on kättesaadavad maapealsetes ruumides ja maa all,“ loetles Vainola rakendatud meetmeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles