VIDEO Veteranipäeva puhul jõudis Eesti lipp Kiviõli mäe tippu (3)

Erik Gamzejev
Copy
Aivar Raudsepp rühkimas veteranipäeval Eesti lipuga Kiviõli mäe tippu, mille kõrgus jalamist on 90 meetrit.
Aivar Raudsepp rühkimas veteranipäeval Eesti lipuga Kiviõli mäe tippu, mille kõrgus jalamist on 90 meetrit. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kaitseliidu Alutaguse maleva Lüganuse malevkonna pealik Aivar Raudsepp viis tänase veteranipäeva puhul sinimustvalge lipu Kiviõli mäe otsa. 

30 aastat Kaitseliidu ridadesse kuuluv Raudsepp, sõnas, et mõte viia Eesti lipp joostes mäkke, mille tipp on jalamist 90 meetrit kõrgemal, tekkis sellest, et tänavu on esimest korda veteranipäev ka lipupäev. 

"Tervitan kõki veterane, eriti ESTQUARD 2 ja ESTPLA 17 mehi ja naisi. Kõigile head veteranipäeva ja elagu Eesti!" ütles Raudsepp, kes on ise osalenud Kaitseväe välismissioonidel Bosnias ja Iraagis, enne mäkketõusu.

Raudsepp on ka kevadeti kindral Tõnissoni auks Ida-Virumaal Pannjärvel toimuva militaarjooksu üks peakorraldajaid ja 15kordne osaleja. Sel aastal jäi militaarjooks koroonaviiruse tõttu ära. 

Veteranipäeva tähistamisega 23. aprillil tänab ja tunnustab Eesti neid mehi ning naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi. Veteranipäeva tähistamise traditsioon sai alguse 2013. aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles