Kriis kasvatab toiduabi vajajate hulka

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eesti toidupank on saanud tänu heategevusele uued kaubikud, millega veetakse Tallinnast toitu ka Ida-Eestisse. Toidupangad tohivad kaubandusest vastu võtta parim-enne-tähtaja ületanud tooteid. Toidupangad ei võta vastu tooteid, mille kõlblik-kuni-kuupäev on ületatud.
Eesti toidupank on saanud tänu heategevusele uued kaubikud, millega veetakse Tallinnast toitu ka Ida-Eestisse. Toidupangad tohivad kaubandusest vastu võtta parim-enne-tähtaja ületanud tooteid. Toidupangad ei võta vastu tooteid, mille kõlblik-kuni-kuupäev on ületatud. Foto: Rando Tomson

Koroonakriisi tõttu suureneb majanduslikesse raskustesse sattunud inimeste arv ja toidupankade koormus kasvab. Jõhvi toidupank sai annetuste eest kaubiku, millega saab korraga rohkem toiduabi vedada.

Jõhvi toidupanga varustamine annetatud ja kaubandusest päästetud toiduga on paranenud kahel moel.

"Tänu annetustele saime Eesti toidupanga kaudu 8000 eurot, mille eest ostsime külmutusseadmetega kasutatud kaubiku. Varem oli meil kasutusel pisem kaubikauto, mis mahutas mitu korda vähem kaupa ja läks nüüd Eesti toidupangale tagasi," selgitas Jõhvi toidupanga koordinaator Kaia Kaldvee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles