Koroonaviirus on Ida-Virumaal taandumas

Erik Gamzejev
Copy
Marje Muusikuse sõnul on pärast uute nakatumiste arvu vähenemist oluline hoida ära uute kollete tekkimist.
Marje Muusikuse sõnul on pärast uute nakatumiste arvu vähenemist oluline hoida ära uute kollete tekkimist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Koroonaviirus on Ida-Virumaalt taandumas: viimase kuue päeva jooksul pole terviseamet tuvastanud maakonnas 406 testi põhjal ühtegi uut nakatunut. 

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus tõdes esmaspäeval, et Ida-Virumaa seni viimase aktiivse kolde pärast Kiviõlis tasub ikkagi veel valvas olla. "Natuke kulub veel aega, enne kui saab kindlalt öelda, et uusi haigestunuid juurde ei tule, sest peiteperioodi aeg ei ole veel möödas. Aga see on muidugi hea, et kõik viimaste päevade testid on andnud negatiivse tulemuse," sõnas ta. 

Eelmisel kolmapäeval teatas Maxima kaupluste kett, et juhuvalikuga testimise tulemusel tuvastati koroonaviirus ühel nende Sillamäe poe töötajal. Maxima teatas, et kuna nakatunud töötajal puudusid haigussümptomid, teda testiti töövälisel ajal ja tema viimasest töölolemise ajast oli möödunud juba 72 tundi, siis puudus klientide haigestumise oht ning vajadus kauplus sulgeda. Temaga tööl kokku puutunud kolleegid saadeti kaheks nädalaks koju karantiini. 

Marje Muusikuse sõnul ei ole Sillamäel lisaks nakatunud Maxima töötajale teisi nakatunuid juurde tulnud. "Seal sai väga kiiresti reageeritud ja loodame, et ei tule kedagi juurde."

Raugemas on koroonaviiruse puhang ka ühes Ida-Virumaa suuremas ja enim elusid nõudnud viirusekoldes Alutaguse hoolekodus Mäetagusel. "Päris sada protsenti ei julge veel öelda, et seal see läbi on. Aga hea on, et kõik viimased testid on andnud ka seal negatiivse tulemuse nii hoolealuste kui töötajate seas," ütles Muusikus. 

Kohtla-Järve linnas, kus oli nakatunuid ligemale 30, on Muusikuse sõnul enamik terveks saanud. "Ravi kestab veel nendel, kes põdesid raskemalt ning kel olid ka kaasuvad haigused. Lõpliku hinnangu, kas inimene on terve või mitte, annab lõpuks ikkagi perearst."

Marje Muusikuse kinnitusel on koroonaviirus Ida-Virumaal taandumas. "Aga jätkuvalt tuleb veel järgida kaks-pluss-kaks-reeglit ja teisi ettevaatusnõudeid. Praegu ei tasu veel suuremaid kokkusaamisi kavandada. Kui laseme natuke lõdvemaks, siis kipuvad arvud taas väga kiiresti kasvama ja see tähendab omakorda normaalsesse tavaellu naasmise edasilükkumist," rõhutas ta.  

Alates epideemia algusest on Ida-Virumaal tehtud 5370 koroonaviiruse testi, millest positiivne tulemus on olnud 122 analüüsil ehk 2,3 protsendil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles