Sillamäe uus turg avas uksed

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Vabu müügikohti uues turuhoones esialgu veel on, kuid omanikud on veendunud, et kauaks sealsed müügiletid ja vitriinid tühjaks ei jää.
Vabu müügikohti uues turuhoones esialgu veel on, kuid omanikud on veendunud, et kauaks sealsed müügiletid ja vitriinid tühjaks ei jää. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

OÜ Aragats uues ärihoones Sillamäel Viru pst 14 alustas tööd kaua oodatud turg. Müüjaid ja ostjaid on seal esialgu vähe, ent hoone omanikud on veendunud, et ajapikku tuleb neid juurde.

Kaua oodatud objekt oli juba ammu valmis, ent koroonaviirus sundis selle avamist rohkem kui kuu aja võrra edasi lükkama. Mai alguses avas uus ärihoone lõpuks uksed ning sealt juba läbi astuda jõudnud linlased võisid veenduda, et nagu lubatigi, on nüüd Sillamäel uus, nüüdisaegne, kõikidele sanitaar- ja muudele normidele vastavate mugavuste ja tingimustega turg.

Siin on 12 külmvitriini ning rohkelt müügilette toidu- ja tööstuskaupade jaoks. Praegu pakutakse müügiks peamiselt liha- ja piimatooteid ning aedvilju. Tööstuskaupadest on esindatud laste mänguasjad ja sokid. Vabu müügikohti esialgu veel on, ent hoone omaniku OÜ Aragats esindaja Araik Karapetjani sõnul rentnikke jagub ning vabad on veel vaid paar müügiletti. Karapetjan on veendunud, et needki ei jää kauaks tühjaks: kui inimesed viirust enam ei karda, läheb elu jälle oma tavapärast rada pidi edasi ning nõudlus nende pakkumise järele kasvab. Omanikud loodavad, et uues turuhoones hakkavad sisseoste tegemas käima lisaks sillamäelastele ka naaberlinnade elanikud. "Praktika on näidanud, et poe- ja turukaubandus erinevad üksteisest, ning inimestel peab olema valikut," lisas Karapetjan.

Tema sõnul järgivad nii müüjad kui ka ostjad kõiki eriolukorra ohutusmeetmeid: sissepääsude juures on olemas desovahendid, hoitakse nõutavat vahemaad ning koristatakse-puhastatakse sageli.

Kohalikud aiapidajad ja köögiviljakasvatajad saavad oma hooajakaupa soojal ajal müüa endiselt õues − linnaelanikud on sellega ammu harjunud −, aga kui vaja, siis leitakse neilegi külmal ajal koht uue turuhoone katuse all.

Uue hoone pindala on 1300 ruutmeetrit, OÜ Aragats investeeris sellesse üle miljoni euro. Uue ärihoone teise osa võttis enda alla Euroopa populaarse jaeketi Pepco rõiva- ja tööstuskaupade kauplus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles