Töötuse kasv Ida-Virumaal on maikuus pisut pidurdunud

Põhjarannik
Copy
Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk.
Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi selle nädala alguses ületas registreeritud töötute arv Ida-Virumaal 8000 piiri, on maikuus töötuse kasv eelmiste kuudega võrreldes pidurdunud. 

Kui märtsis lisandus maakonnas ligemale 500 ja aprillis 600 töötut, siis maikuu jooksul on töötute arv tõusnud paarisaja inimese võrra. 25. mai seisuga oli Ida-Virumaal 8015 töötut ja töötuse määr 13,2 protsenti, mis on võrdluses teiste maakondadega ülekaalukalt suurim.

Võrreldes aastataguse ajaga on Ida-Virumaal praegu registeeritud töötuid ligemale 2400 võrra rohkem. 

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juht Anneki Teelahk sõnas, et töötuse kasvu on aidanud pidurdada töötasu hüvitise maksmine. "Tänu sellele pole paljud ettevõtted seni koondanud, vaid on otsinud võimalusi töökohtade hoidmiseks. Aga seda, mis saab lähikuudel, mil saab läbi hüvitise maksmise aeg, on praegu keeruline prognoosida," ütles ta, lisades, et tavapäraselt on kevadsuvel ka mõnevõrra rohkem hooajatööde pakkumisi, kuid neid pole tänavu nii palju kui varem, kuna turismisektoris pole kriisi tõttu lisatöökäsi vaja.

Kui parematel aegadel on Ida-Virumaal töötukassa kaudu otsitud ka rohkem kui tuhandet töötajat, siis praegu on tööpakkumisi vaid veidi üle 400 ja neist 40 protsendil jääb pakutav töötasu vahemikku 500-700 eurot. "Kuid 16 protsenti on ka selliseid tööpakkumisi, kus palk ulatub paari tuhande euroni," ütles Teelahk, märkides, et tegu on põhiliselt tööstusettevõtete oskustöötajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles