Jõhvi koalitsioon on lagunemas

Copy
Martin Repinski ja Eduard East olid rohkem kui aasta tagasi Jõhvis valla võimuladvikus koos. Nüüd on Repinski riigikogus ja see, kas East oma volikogu esimehe koha lõppkokkuvõttes säilitab, pole sugugi selge.
Martin Repinski ja Eduard East olid rohkem kui aasta tagasi Jõhvis valla võimuladvikus koos. Nüüd on Repinski riigikogus ja see, kas East oma volikogu esimehe koha lõppkokkuvõttes säilitab, pole sugugi selge. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi volikogu Keskerakonna fraktsiooni lagunemine võib tähendada ka praeguse koalitsiooni lõppu. Umbusaldusohtu sattunud keskerakondlasest vallavanem Max Kaur peab kõnelusi uue koalitsiooni moodustamiseks. Keskerakond tahab aga oma ridadest välja visata keskfraktsiooni esimehe Arthur Sepperni ning volikogu esimehe Eduard Easti.  

Pühapäeval erakorraliselt kokku tulnud Keskerakonna Jõhvi osakond tegi Keskerakonna juhatusele ettepaneku heita erakonnast välja volikogu esimees Eduard East ja volikogu keskfraktsiooni esimees Arthur Seppern. Samal ajal lükati tagasi keskfraktsiooni kuuluva volikogu liikme Allan Männi soov astuda Keskerakonda. East, Seppern ja Mänd olid nende 11 saadiku seas, kes koos ettevõtja Nikolai Ossipenko valimisliidu Jõhvi − Meie Kodu saadikutega esitasid eelmisel neljapäeval umbusaldusavalduse vallavanem Max Kaurile. Umbusaldusega ühines ka keskfraktsiooni kuuluv Jõhvi vene põhikooli direktor Irina Šulgina, aga tema ei ole Keskerakonna liige.

Repinski: erakonna juhatus arutab küsimust 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles