VIDEO Jõhvis on käsil võimu pööramine

Copy
Jõhvis loomisel olev uus koalitsioon jätaks Max Kauri vallavanema ametisse, kuid tahab tagandada volikogu esimehe kohalt Eduard Easti.
Jõhvis loomisel olev uus koalitsioon jätaks Max Kauri vallavanema ametisse, kuid tahab tagandada volikogu esimehe kohalt Eduard Easti. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kuidas korraldati neljapäeval Jõhvi volikogu istung, mida boikoteerisid volikogu esimees ja veel kolmandik saadikutest? Miks alles nädal tagasi vallavanem Max Kauri umbusaldamist soovinud saadik äkki meelt muutis? Kuidas läheb Kauril uue koalitsiooni moodustamine reformierakondlaste ja teiste jõududega ning mida ta rääkis oma viimasel kohtumisel Peipsi ääres Nikolai Ossipenkoga? 

Neljapäeval toimunud istungi päevakorras oli vallavanem Max Kaurile nädal tagasi toimunud istungil esitatud umbusalduse arutamine. Kuna sel kolmapäeval teatasid kaheksa saadikut 11st, kes olid avaldusega ühinenud, soovist oma allkiri tagasi võtta, siis leidis East, et istungit pole põhjust läbi viia ega tulnud ka ise kohale. Kohal polnud ka aseesimees Tamara Põlevinat.

Vallasekretär Aksana Pungas selgitas istungi alguses, et kui istungilt puuduvad nii volikogu esimees kui kui aseesimees, juhatab vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadsusele istungit vanim kohalolev saadik, kelleks oli Velli Naber. Tema omakorda delegeeris istungi juhtimise Niina Neglasonile, kes oli volikogu esimehe ametis viimati kaks aastat tagasi. 

Neljapäeval viis minutit kestnud istungil esitati 9 saadiku pooltumbusaldusavaldus Eduard Eastile. Päevakorras olnud vallavanem Max Kaurile umbusaldamine läbi ei läinud, sest selle vastu olid kõik 12 kohalolnud saadikut.

Videos räägib valimisliidu Jõhvi - meie kodu liige Velli Naber, kes oli üks vallavanema umbusaldusavaldusele allakirjutanutest, miks ta meelt muutis: "Alguses väideti meile, et [vallavanemat] on vaja vahetada, aga siis hakkasime ise mõtlema," tunnistab ta tõdedes, et Jõhvi võimuvahekorrad muutuvad praegu iga minutiga. 

Reformierakondlased Aivar Surva ja Maris Toomel ning keskerakondlasest vallavanem Max Kaur räägivad videos, kuidas edeneb neil Jõhvis uue võimuliidu kokkupanek koos valimisliiduga Jõhvi eest ja osade saadikutega valiimisliidust Jõhvi - meie kodu. Kuigi Surva ütlleb, et see on väga raske, kinnitavad nii Kaur kui Toiomel, et vähemalt 13 saadikut on loodava koalitsiooniga ühinenud. Jõhvi volikogus on 21 kohta.

Kaur meenutab videos ka oma viimast käiku valimisliidu Jõhvi - meie kodu  liidri Nikolai Ossipenko juurde Peipsi äärde puhkekeskusesse Suvi, kus senine koalitsioon on langetanud suure osa Jõhvi valitsemist puudutavaid otsuseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles