Jõhvi võib tekkida kaks volikogu esimeest

Copy
Eduard East leiab, et Niina Neglason kutsus ebaseaduslikult kokku istungi, kus volikogu esimehele kavatsetakse umbusaldust avaldada. Neljapäeval istus East volikogu istungi ajal oma kabinetis.
Eduard East leiab, et Niina Neglason kutsus ebaseaduslikult kokku istungi, kus volikogu esimehele kavatsetakse umbusaldust avaldada. Neljapäeval istus East volikogu istungi ajal oma kabinetis. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeval anti Jõhvi volikogu istungil üle umbusaldusavaldus volikogu esimehele Eduard Eastile. Viimane aga kahtleb istungi legitiimsuses ning on veendunud, et ka järgmine istung, kus peaks toimuma tema umbusaldamise hääletus, kutsuti kokku õigusvastaselt. Ei ole välistatud, et ühel hetkel tekib Jõhvis olukord, kus volikogul on kaks esimeest.

Volikogu esimees Eduard East kutsus eelmisel nädalal selleks neljapäevaks, 4. juuniks kokku istungi, kus päevakorras oli umbusalduse avaldamine keskerakondlasest vallavanemale Max Kaurile ning uue vallavanema valimine. Lõppeva nädala esimesel poolel sai aga selgeks, et koalitsiooni kuuluvas Keskerakonnas ja fraktsioonis Jõhvi − Meie Kodu on umbusalduse küsimuses erimeelsused, mis tähendab koalitsiooni lagunemist ning ka seda, et umbusaldushääletusel ei pruugi vallavanema tagandamiseks vajalikku häälte arvu kokku saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles