Alutaguse rahvuspark kutsub omakandi noori loodushuvilisi laagrisse

Põhjarannik
Copy
Sügisesel noore looduskaitsja kursusel jõudsid osalejad loomade jälgi otsides ka Katmani tammedeni.
Sügisesel noore looduskaitsja kursusel jõudsid osalejad loomade jälgi otsides ka Katmani tammedeni. Foto: Anne-Ly Feršel

4.-7. augustil matkatakse Kurtna maastikul, tehakse tutvust kalade ja kalastamisega ning ehitatakse putukatele hotelle. 

Euroopa kaitsealade liit algatas noore looduskaitsja programmi (Junior Ranger), et leida noori aktiivseid inimesi, kes on huvitatud loodusest ja tunnevad vastutust Euroopa loodusväärtuste säilimise eest. Eesti rahvusparkides sai noore looduskaitsja laagri traditsioon alguse 2004. aastal Lahemaal, mullu liitus algatusega ka Alutaguse rahvuspark. 

Laagrite eesmärk on tutvustada noortele piirkonna loodus- ja kultuuriväärtusi, looduskaitse toimimise põhimõtteid ning omandada praktiliste tegevuste käigus teadmisi ja oskusi. Loodushuvilised noored saavad kokku kolm korda aastas: kevadel ja sügisel toimuvad kahepäevased seminarid ning suvel neljapäevane laager. 

Nüüd otsib Alutaguse rahvuspargi meeskond augustis toimuvasse laagrisse särasilmseid, looduse- ja keskkonnahuvilisi  6.-12. klassi noori, kes peaksid oma osalemishuvist 17. juuniks märku andma. Kuna otseselt Alutaguse rahvuspargi territooriumil ei ole mitte ühtegi asulat ega kooli, oodatakse huvilisi peamiselt Alutaguse ja Mustvee vallast.

Nelja päeva jooksul on plaanis matkata Kurtna maastikul, uurida, kuidas liikuda maastikul kaardi ja kompassi abiga. Tehakse tutvust kalade ja kalastamise maailmaga, ehitatakse putukatele hotelle, uudistatakse elu talus, nauditakse lõkkeõhtut ja tehakse veel muudki põnevat. 

Kõik laagrilised saavad selga ühtse kujundusega T-särgid ning laagri lõppedes tunnistuse osalemise eest. 

Laagrilised majutatakse Kauksi puhkemajas; süüa saab kolm korda päevas. 

Erandkorras sel aastal laagris osalemise eest maksma ei pea.

Lisainfot saab keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialistilt Anne-Ly Feršelilt telefonil 5332 8287. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles