Oru pargi lossiaeda lisanduvad uued atraktsioonid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Oru pargi lossiplatsil uuendatakse praegu treppe ja kalade purskkaevu. Lossiaed saab sel nädalal ka uut sisu: lossi virtuaaltuuri ja muusikaallee.
Oru pargi lossiplatsil uuendatakse praegu treppe ja kalade purskkaevu. Lossiaed saab sel nädalal ka uut sisu: lossi virtuaaltuuri ja muusikaallee. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toila Oru pargi lossiplatsil uuendatakse praegu treppe ja kalade purskkaevu; lähipäevil algavad virtuaaltuurid, kus hävinenud Oru loss ilmutab end läbi prillide, ja avatakse muusikaallee.

74 hektaril laiuva Oru pargi ilu ja korrasoleku eest kannab hoolt RMK külastuskorralduse osakond, kelle hinnangul külastab maastikuparki paarsada tuhat inimest aastas. Lisaks hooldusele teeb RMK igal aastal investeeringuid, et pargis liikumine oleks mugavam ning see pakuks rohkem silmailu.

Praegu uuendatakse lossiaias treppide murenenud palet, mis loodetakse lõpetada jaanipäevaks. "Teise tööna remondime kalade purskkaevu, mis ei hoidnud vett sees ja mis pole mitu aastat töötanud. Kui õnnestub, teeme plastilise operatsiooni kala ninale," rääkis RMK Ida-Viru külastusala juht Heinar Juuse, kelle sõnul lähevad tööd maksma ligi 20 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles