Kaks meest kõnnivad 125 korda Kiviõli mäe otsa

Põhjarannik
Copy
Tänavu kevadel viis veteranipäeva puhul Eesti lipu Kiviõli mäele kaitseliitlane Aivar Raudsepp. Augusti alguses kavatsevad Olle Rõuk ja Rain Seepõld minna samast tõusust üles 125 korda järjest.
Tänavu kevadel viis veteranipäeva puhul Eesti lipu Kiviõli mäele kaitseliitlane Aivar Raudsepp. Augusti alguses kavatsevad Olle Rõuk ja Rain Seepõld minna samast tõusust üles 125 korda järjest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ekstreemspordiharrastajad Olle Rõuk ja Rain Seepõld kavatsevad augusti alguses 125 korda jutti tõusta Kiviõli mäe otsa, et koguda sama palju tõusumeetreid, kui kulub merepinnalt maailma kõrgeima mäe Everesti tippu jõudmiseks. 

Maailmas on selline 8848 tõusumeetri kogumine ühtejutti madalamaid nõlvu läbides saanud tuntuks mõistega "Everesting". "Eduka Everestingu sooritamiseks tuleb leida kuskilt mägi ja siis tuimlolli järjekindlusega liikuda üles-alla, niikaua kui saab täis Mount Everesti jagu tõusumeetreid ehk siis 8848 meetrit," märgivad Rõuk ja Seepõld selle ettevõtmise puhul loodud sotsiaalmeediakontol, millele on nad andnud nime "Vertikaal-maniakaalne perfoomans".

Olle Rõuk ütles, et tal on huvitav teha asju, mida keegi teine Eestis seni veel teinud pole. Kui jalgrattaga võttis Alo Alunurm 2018. aastal Munamäel üles-alla tiirutades kokku üle 10 kilomeetri tõusu, siis omil jalul pole sellist asja veel keegi sooritanud. "Joosta pole sellisel rajal mõtet − sellega keha toime ei tuleks. Kiiremini kõndides jõuab kokkuvõttes kiiremini edasi," sõnas ta. 

Rõuk ja Seepõld hakkavad 1. augustil astuma üles Kiviõli mäkke, kus tipp on jalamist 71 meetrit kõrgemal. Everesti kõrguse saavutamiseks tuleb Kiviõli mäele tõusta 125 korda. Arvestades ka allatulekuid, tuleb maad mööda läbida kokku 90 kilomeetrit. 

Kui palju selleks aega kulub, on Olle Rõugu sõnul keeruline ennustada. Everestingu teadaolev maailmarekord on 11 tundi ja 11 minutit. Rõuk loodab, et tuleb ehk 24 tunniga toime, ning arvab, et parema treenitusega Rain Seepõld teeb seda temast tunduvalt kiiremini. 

Meeste põhiline harjutuspaik on Tallinnas Mustamäe suusahüppemäe maandumispõlv, kus Rõuk on kaks aastat järjest korraldanud ka Eesti kõige rängema profiiliga täispikka maratoni Extravaganza, mille võitis sel aastal Seepõld. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles