Ahtmes algas promenaadi ehitus

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Promenaadi ehituse ajal palutakse kõigil liiklejail eriliselt tähelepanelikud olla.
Promenaadi ehituse ajal palutakse kõigil liiklejail eriliselt tähelepanelikud olla. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel nädalal algas Ahtme linnaosas promenaadi ja kõnniteede ehitus. 6 kilomeetrit uusi teid rajab Jõhvi KEK, investeeringute summa on 864 000 eurot (käibemaksuta).

Need on viimase 40 aasta kõige mastaapsemad tööd: rekonstrueeritakse kergliiklustee Jõhvi mikrorajooni piirist Altserva tänavani, täielikult Altserva tänav kuni Ahtme maanteeni ning rajatakse Maleva pargi teed − kokku üle 6 km. 

Ehitajad laiendavad kõnniteed kolme meetrini, paigaldavad ümber torud ning rajavad peale- ja mahasõidukohad. Teede äärde paigaldatakse ka väikevormid: pingid ja prügikastid. Promenaadile paigaldatakse uued laternad ning täielikult vahetatakse välja umbes kolmkümmend Maleva pargis asuvat valgustusposti. Ka see töö on kavas ära teha tänavu suvel, ent juba teise − tänavavalgustuse hoolduse hanke raames.

Lepingu kohaselt peaks teede ehitus lõpule jõudma 20 kuu jooksul, ent linnajuhid loodavad, et Ahtme elanike liiklustingimused paranevad juba sel aastal. Promenaadi ehituse ajal on liiklus Puru teel piiratud: ajutiselt liiguvad autod kahes reas ning promenaadiga külgnev rada on piiratud − mööda seda liiguvad jalakäijad ja jalgratturid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles