Kohus ei ennistanud Tamara Luigast Jõhvi spordikooli juhi ametisse

Põhjarannik
Copy
Tamara Luigas ei saanud kohtus oma tahtmist.
Tamara Luigas ei saanud kohtus oma tahtmist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tartu halduskohus ei võtnud käiku Jõhvi spordikooli endise direktori kohusetäitja Tamara Luigase kaebust, millega ta vaidlustas uue direktori konkursi tulemused ja temaga töölepingu lõpetamise ning taotles kohtu kaudu enda ametisse ennistamist kuni kohtulahendi jõustumiseni. 

Samas viitas kohus määruses Luigase kaebuse puudustele ja andis talle 15 päeva aega nõuete täpsustamiseks. See tähendab, et tal on võimalik jätkata protsessimist.     

Jõhvi vallavalitsus kinnitas 15. juulil toimunud konkursi põhjal spordikooli uueks direktoriks Aivar Surva ja lõpetas alates 16. juulist töösuhte Tamara Luigasega, kes oli direktori kohusetäitja alates tänavuse veebruari lõpust.  

Luigas tugineb kohtule esitatud avalduses volikogu liikme Kaia Kaldvee Facebookis enne konkursi lõppu avaldatud kommentaarile, mille sisust võib järeldada, et konkursi võitja on juba selgunud ja selleks on Surva. Seetõttu oli konkurss Luigase hinnangul ebaaus ja selle tulemus tuleb tühistada. 

Vallavanem Max Kaur palus kohtule saadetud vastuses jätta esialgne õiguskaitse kohaldamata ning leiab, et Facebookis juhuslikult avaldatud kommentaar ei tähenda, et konkursil osalejat oleks diskrimineeritud. Pealegi ei kuulunud Kaia Kaldvee konkursikomisjoni liikmete hulka. Tema kommentaari ilmumise ajaks oli teada, et kuuest kandidaadist on sõelale jäänud Surva ja Luigas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles