Ida-Virumaa saab teede remondiks ligemale 2,5 miljonit eurot

Põhjarannik
Copy
Lisarahast läheb Ida-Virumaal kõige suurem osa Kohtla-Järvele Kalevi tänava lõigu remondiks.
Lisarahast läheb Ida-Virumaal kõige suurem osa Kohtla-Järvele Kalevi tänava lõigu remondiks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsused saavad riigilt niinimetatud majanduse turgutamise fondist ligemale 2,5 miljonit eurot transiitliikluse ja ettevõtlusega seotud teede remondiks, mida alustatakse esimesel võimalusel. 

Kõige suurema summa − miljon eurot − saab Kohtla-Järve Kalevi tänava remondiks linna piirist kuni Olevi tänava ristmikuni. Sealt edasi renoveeriti linna üks põhitänavaid eelmisel aastal. 

Transiitteede toetusest läheb veel Narva-Jõesuule üle 570 000 euro Vabaduse ja L. Koidula tänava, ligemale 227 000 eurot Toila vallale Kohtla-Nõmmel asuva Jaama tänava ning Narvale 143 000 eurot Puškini tänava remondiks. 

Kohtla-Järve saab ka ettevõtlusega seotud teede parandamise toetust 100 000 eurot ning see kulub vanalinnas asuva Kaevuri ja Kauba tänava parandamiseks. Jõhvi saab ligemale 98 000 eurot Kaasiku ja 47 000 eurot Saeveski tänava remondiks. 100 000 eurot läheb Narvale Kreenholmi ja Joala tänava, Sillamäele Veski ja Ranna tänava ning üle 69 000 euro Lüganuse vallale Püssis asuva Kooli tänava kordategemiseks.

Valitsus suunas kogu Eesti peale 14 miljonit lisaeurot teede parandamiseks, et kriisi ajal majandust turgutada. "Kui otsisime võimalusi, et juba sel aastal suurendada ehitussektori töömahte, siis nägime kohe, et kohalike teede parandamine on üks võimalus," lausus majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles