Kohus saatis kaks roolijoodikut rohkem kui aastaks vangi

Põhjarannik
Copy
Foto: SCANPIX

Viru maakohus määras nädalavahetusel kahele Narvas alkoholijoobes autoroolist tabatud mehele, kes on ka varem sama pattu teinud, rohkem kui ühe aasta pikkuse vanglakaristuse. Kohtuotsused ei ole veel jõustunud. 

41aastast meest, kes juhtis pühapäeva öösel Kalda tänaval purjuspäi sõiduautot Nissan, karistas kohus ligemale kahe aasta pikkuse vangistusega − täpsemalt ühe aasta, kümne kuu ja 26 päevaga. Lisakaristusena võeti talt sõiduki juhtimise õigus kahe aastaks ja neljaks kuuks.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Sofja Hristoforova sõnas, et paraku tuleb ette, et varem joobnuna autoroolist tabatud juhid ei muuda oma käitumist ja seisavad ühel hetkel taas silmitsi eesootava karistusega. "Korduval rikkumisel taotleb prokuratuur aga juba tunduvalt karmimat karistust ning aastatepikkune reaalne vangistus ei ole sellistel puhkudel enam haruldane," ütles Hristoforova.

Juuli lõpus määras Viru maakohus korduvalt alkoholijoobes sõidukijuhtimisega vahele jäänud mehele karistuseks koguni ligemale nelja aasta pikkuse vangistuse.  

Narva politseijaoskonna teeninduspiirkonnas on sel aastal kinni peetud 221 joobes juhti, kellest 98 on olnud kriminaalses joobes. Eelmise aasta sama perioodi jooksul kõrvaldati juhtimiselt 156 sõidukijuhti, kriminaalne alkoholijoove tuvastati 73 inimesel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles