Ida-Virumaa keskerakondlastest pääses erakonna juhatusse vaid Yana Toom

Põhjarannik
Copy
Euroiparlamendi saadik ja Narva piirkonna esimees Yana Toom, kes on olnud mitmetel viimastel valimistel Keskerakonnale üks suuremaid häältetoojaid, on ainus Ida-Virumaa esindaja Keskerakonna uues juhatuses.
Euroiparlamendi saadik ja Narva piirkonna esimees Yana Toom, kes on olnud mitmetel viimastel valimistel Keskerakonnale üks suuremaid häältetoojaid, on ainus Ida-Virumaa esindaja Keskerakonna uues juhatuses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeval toimunud Keskerakonna kongressil valitud erakonna uude juhatusse pääses Ida-Virumaa keskerakondlastest vaid Narva piirkonna esimees ja Euroopa parlamendi liige Yana Toom.

Yana Toomile andsid oma hääle 285 kongressi delegaati,, mis oli juhatusse kandideerinutest paremuselt seitsmes tulemus. Kõige enam hääli, 420, kogusid nii sotsiaalminister Tanel Kiik kui ka riigihalduse minister Jaak Aab.

Ida-Virumaalt, mis on aastakümneid olnud Keskerakonna üks tugipunkte, kandideeris 18 liikmega juhatusse ka Ida-Virumaa piirkonna esimees ja Alutaguse vallavolikogu liige Marek Kullamägi. Talle andsid hääle 69 delegaati, aga sellest ei piisanud, et saada valituks. 

Viimaste aastate jooksul on Keskerakond Ida-Virumaal jäänud võimust ilma nii Narvas, Narva-Jõesuus kui Lüganusel. Jõhvis volikogus olnud viie-liikmelisest fraktsioonist on jäänud alles vaid üks esindaja. 

Kindlalt püsib Keskerakond võimul veel Kohtla-Järvel, Sillamäel ja Toilas.

Keskerakonna esimeheks valiti taas peaminister Jüri Ratas, erakonna peasekretärina jätkab uue juhatuse otsusel Kohtla-Järvel pärit Mihhail Korb.

Jüri Ratas kinnitas kongressil peetud kõnes, et Keskerakond peab tähtsaks seada keskkonnapoliitikas esikohale Eesti üleminek taastuvenergiale ja aastaks 2050 kliimaneutraalsele majandusele. "Samas näeme võimalusi, kuidas anda seni energeetikasektorile toetuvatele piirkondadele, eeskätt Ida-Virumaale, suur arengutõuge, et parandada oluliselt sealset elujärge. Selleks peame otsima võimalusi nii Eesti enda vahenditest kui ka näiteks Euroopa õiglase ülemineku mehhanismi meetmetest," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles