Jõhvi vallavalitsus tühistas koroona pärast tivolile antud tegutsemisloa

Põhjarannik
Copy
Nädala alguses Jõhvi jõudnud tivoli seadis end sisse viadukti ja promenaadi vahel, kuid karusselle sel nädalal seal keerlema panna ei tohi.
Nädala alguses Jõhvi jõudnud tivoli seadis end sisse viadukti ja promenaadi vahel, kuid karusselle sel nädalal seal keerlema panna ei tohi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi nädala alguses jõudsid Jõhvi rändtivoli karussellid, ei hakka need siin pöörlema, sest vallavalitsus tühistas suurenenud koroonaviiruse leviku ohu tõttu varem väljastatud tegutsemisloa. 

Jõhvi viadukti ja promenaadi vahelisel haljasalal end sisse seadnud Baltic Tivoli pidanuks väravad avama alates sellest neljapäevast ja pakkuma lõbusõite kuni pühapäeva õhtuni. 

Jõhvi vallavanem Max Kaur sõnas, et olukorras, kus Jõhvis ja selle ümbruses on nakatunud üle 60 inimese ja haigestunud inimeste arv kasvab iga päevaga, ei tasu lisariske võtta ja seetõttu tühistati 12. augustil OÜ-le Litfun välja antud avaliku ürituse korraldamise luba. 

Tivoli esindaja märkis, et mõistab vallavalitsuse otsust ja tõenäoliselt liigub karusselide karavan neljapäeval mõnda teise linna ning võib-olla õnnestub Jõhvi sel aastal tagasi tulla hlljem, kui viirusepuhang taandub. 

Viiruse leviku tõttu jääb neljapäeva õhtul Jõhvis ära ka pargi laululaval toimuma pidanud ansamblite Boamadu ja Dochka Bossa kontsert. Enam kui poolesaja kauplusega Pargi keskus tühistas 30. augustile kavandatud perepäeva üritused, kus pidid esinema ansamblid Hunt ja Boamadu ning oma tehnikat näitama päästeamet, politsei, kaitseliit ja teised jõustruktuurid. 

Jõhvi vallavalitsus otsustas lukku panna ka vallamaja ukse, kuid vallavanem Max Kauri sõnul lubatakse inimesed, kel on selleks vajadus, siiski ametnike juurde.

Neljapäeva pärastlõunal koguneb Ida-Virumaal koroonanakkuse suure leviku tõttu eri ametkondade ja asutuste esindajatest koosnev komisjon. 

Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann ütles, et kuna Ida-Virumaa on koroonaviirusega päris kõvasti pihta saanud, siis otsustati kokku kutsuda Ida regionaalne COVIDi komisjon. Sinna on kaasatud haridus- ja teadusministeerium, kolme Virumaa haigla juhid, Karell Kiirabi, kõigi kaheksa Ida-Virumaa kohaliku omavalitsuse juhid.

"Esimene nõupidamine toimub neljapäeva pärastlõunal, et ära kuulata, mis on kõigi probleemid, ja jagada infot. Tahame luua tervikpildi, et edastada Virumaa inimestele teavet, mis olukorras me praegu oleme," sõnas ta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles