Ida-Viru keskhaigla kehtestas taas külastuskeelu

Põhjarannik
Copy
Ida-Viru keskhaigla polikliiniku juures alustas taas tegevust koroonaviiruse testimistelk.
Ida-Viru keskhaigla polikliiniku juures alustas taas tegevust koroonaviiruse testimistelk. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru Keskhaigla taaskehtestas seoses koroonaviiruse puhangu suurenemisega alates reedest kõikides üksustes külastuskeelu ning nõuab hoonetesse sisenejatelt maski kandmist.

"COVIDi esimese puhangu ajal piirati üleriigiliselt plaanilist vastuvõttu. Praegu toimub haiglas nii erakorraline kui plaanipärane töö ja tulekul on nakkushaiguste hooaeg, mis sunnib nii töötajate kui patsientide kaitseks rakendama kõrgendatud ettevaatusabinõusid,“ põhjendas rangemate meetmete kasutuselevõtmist haigla ülemarst Toomas Kariis.

Alates 28. augustist kehtib haigla kõikides üksustes, sealhulgas ka Järve linnasoas  asuvas hooldekeskuses, külastuskeeld. Erandkorras, näiteks sureva haige külastamiseks, loa saamiseks tuleb pöörduda raviarsti poole.

Mitterikneva sisuga pakke on võimalik Ahtmes edastada erakorralise meditsiini osakonna (EMO) kontrollpunkti ja Järvel õendus- ja taastusravikliiniku ja hooldekeskuse garderoobi töötajate kaudu.

Kõik ambulatoorsele ravile ja uuringutele saabuvad patsientid ning nende saatjad  on kohustatud haiglasse sisenemisel kandma kirurgulist maski ja desinfitseerima käsi. Maskid ja desovahendid on saadaval garderoobides ja registratuurides. Haigla töötajad ja statsionaarsed patsiendid kasutavad isikukaitsevahendeid eraldi juhendi alusel.

Erakorralise meditsiini osakond jaotatakse kaheks ning hingamisteede haigustega pöördujad suunatakse vastuvõtule V-korpusse, mille  sissepääs asub 150 meetri kaugusel EMO sissepääsust.

Alates reedest, 28. augustist, töötab koostöös Medicumi ja Synlabiga Ahtme polikliiniku (Tervise 1, Kohtla Järve) ees taas koroonaviiruse testide võtmise telk, kus teenindatakse nii autoga kui jalgsi testima tulijaid.

Koroonaproovi andmiseks on vajalik kontakteeruda oma perearstiga või väljaspool perearsti tööaega perearsti nõuande liiniga tel 1220.

Perearst väljastab digitaalse saatekirja, mis jõuab avaliku testimise keskusesse. Kõnekeskusest helistatakse ja pakutakse inimesele sobilik aeg proovi andmiseks. Aega eelbroneerimata ei saa proovi anda. Oluline on kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Reede hommikuse seisuga oli Ida-Virumaal koroonasse nakatunud 82 inimest, kellest 47 on Estonia kaevanduse kaevurid, nende pereliikmed ja tuttavad. Terviseameti poolt tuvastatud nakatumisohuga lähikontaktsete ring ulatub ligemale 600 inimeseni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles