Sillamäel sündisid uued Eesti rekordid 24 tunni jooksus

Erik Gamzejev
Copy
Eesti rekordiomanikud 24 tunni jooksus on alates sellest pühapäevast Raili Rüütel ja Vladmir Frolov.
Eesti rekordiomanikud 24 tunni jooksus on alates sellest pühapäevast Raili Rüütel ja Vladmir Frolov. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Sillamäel sündisid pühapäeval nii Eesti meeste kui naiste rekordid 24 tunni jooksus - tallinlane Vladimir Frolov läbis ööpäevaga joostes 237,03 kilomeetrit ja saarlanna Raili Rüütel 199,25 kilomeetrit. 

Eesti senine meeste rekord, 232,43 kilomeetrit, kuulus alates 2015. aastast Silver Eensaarele. Eelmise naiste rekordi, 194,452 kilomeetrit, jooksis Moonika Pilli tänavu veebruaris.

Raili Rüütel ütles vahetult pärast ränka katsumust, et on Eesti rekordi taas oma nimele saamise üle õnnelik, kuid tal on kahju, et tal jäi kõigest 750 meetrit puudu ihaldatud 200 kilomeetri piiri alistamisest. 

Uue Eestimeeste  rekord, 237,03 km, on sama pikk vahemaa, mis ulatub Eesti ühest otsast põhjarannikult Sillamäelt lõunapiirini Valgas.  Vladmir Frolov sõnas, et suutis kogu ööpäeva jooksul rajal olles järgida seatud plaani. Frolovi poolt joostes läbitud vahemaa on võrdluseks ka ligemale viis kilomeetrit pikem kui sõitisid nädalavahetusel kiiruskatsetel kokku ralli MMi Eesti etapist osalejad. 

Meeste arvestuses sai teise koha (225,53 km) kuni pühapäeva hommikuni võistlust juhtinud lätlane Aivars Bondars, kuid kes kurnatuna suutis viimastel tundidel vaid kõndida. 

German Terehhov jättis ööpäevaga selja taha ligemale 220 kilomeetrit.
German Terehhov jättis ööpäevaga selja taha ligemale 220 kilomeetrit. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmandaks tulnud kohtlajärvelane German Terehhov ületas esimese idavirulasena 200 kilomeetri piiri - 219,58 km. Eesti kõigi aegade edetabelis viiendaks tõusnud Terehhov oli viimastel tundidel rajal kõige kiiremini liikunud jooksja, kuid vajas finišis meedikute abi ja toimetati tervise kontrolliks haiglasse. Turgutavate protseduuride järel lubati Ida-Virumaa raudmees, kes kavatses õhtul minna Jõhvi kontserdimajja Kaunimate Aastate Vennaskonna kontserdile, koju puhkama, teatas võistluse üks korraldajaid Rene Kundla. 

Naistest võitis Sillamäe ultral esikoha lätlanna Sigita Vace (202,95 km), kes edestas Raili Rüütlit pisut enam kui kolme kilomeetriga. Uue isikliku rekordiga 189,24 kilomeetrit, sai kolmanda koha Ulvi Lond. 

Sillamäe ultra joosti mereäärse rannapargi terviseraja kahe kilomeetri pikkusel asfaldiga kaetud ringil. 

Sillamäe ultra  tulemusi saab vaadata ajamõõtja Nelson Timing kodulehelt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles