Ida-Virumaa elanikud soovivad rohkem hästitasustatud töökohti

Erik Gamzejev
Copy
Viimasel kümnel aastal on Ida-Virumaal ühed paremini tasustatud töökohad olnud energeetikas ja kaevandustes, kuid seal on töökohtade arv mitme tuhande võrra vähenenud. Samal hulgal samaväärse palgaga töökohti pole asemele tulnud.
Viimasel kümnel aastal on Ida-Virumaal ühed paremini tasustatud töökohad olnud energeetikas ja kaevandustes, kuid seal on töökohtade arv mitme tuhande võrra vähenenud. Samal hulgal samaväärse palgaga töökohti pole asemele tulnud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Augusti alguses alanud Ida-Virumaa tulevikku puudutavas ideede kogumises osales üle 1500 inimese, kellest suurem osa soovib maakonda rohkem hästitasustatud töökohti.

Internetis avaldatud küsitlusele laekus digitaalselt üle 1500 vastuse. Sellele tulevad lisaks veel Ida-Virumaa raamatukogudes olnud küsitluslehed, mida praegu pole veel jõutud kokku koguda. 

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Geili Heinmaa sõnul saab esmapilgul öelda, et vastanutele on tähtis maakonna majanduse areng, mis väljendub lootuses uute, sealjuures hästitasustatud töökohtade järele. "Eelkõige oodatakse riigilt tegevusi, mis on seotud uute ettevõtete jaoks paremate tingimuste loomise ja tööstussektori arendamisega," ütles ta, lubades, et arvamuskorje tulemused avaldab ministeerium lähiajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles