Elumajad pragunevad ja maapind vajub

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kahe korteriühistu esimees Jelena Mutonen ütles, et kui ta suve alguses selle vajumise avastas, oli lohk kõvasti väiksem.
Kahe korteriühistu esimees Jelena Mutonen ütles, et kui ta suve alguses selle vajumise avastas, oli lohk kõvasti väiksem. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Peale selle, et endise kaevanduse kohale rajatud Kohtla-Järve Lõuna mikrorajoonis tuleb pragudega kortermaju muudkui juurde, on sel suvel kahes kohas ka maapind vajunud. 

Augustis ja septembris teavitas Kohtla-Järve linnavalitsus tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametit (TTJA) kahest maapinna vajumisest Järve linnaosas Lõuna mikrorajoonis, kus kunagi ehitati korterelamud altkaevandatud alale.

"Ühe vajumise avastasid  oma hoovipoolsel haljasalal majaelanikud ise; see pole küll sügav, aga on siiski märgatav. Rohkem on maapind vajunud majade Sinivoore 5 ja Outokumpu 7 juurde viiva sõidutee piirkonnas, kuhu tekkis poolteisemeetrise läbimõõduga umbes 40 sentimeetri sügavune auk," rääkis Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles