Eesti Energia lükkab kaevandused ja elekrijaamad üheks firmaks

Põhjarannik
Copy
Eesti Energia Narva karjäär
Eesti Energia Narva karjäär Foto: Matti Kämara / Põhjarannik

Eesti Energia tootmine Ida-Virumaal koondub ühe katuse alla – Enefit Kaevandused ja Enefit Energiatootmine ühinevad 2021. aastast uueks ettevõtteks nimega Enefit Power.

„Estonia allmaakaevanduse ja Narva karjääri liitmine meie elektri ja vedelkütuste tootmisega üheks ettevõtteks – Enefit Poweriks – annab ühises väärtusahelas rohkem paindlikkust, suurendab konkurentsivõimet ning tagab suurenergeetika arengule tervikvaate,“ ütles Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo.

Tema sõnul on ettevõtte eesmärk energiatootmise CO2 mahukust vähendada. "Taastuvenergia arendamise kõrval keskendume oma juhitavas tootmises enamat lisandväärtust loova vedelkütuste ja elektri koostootmise mahu kasvatamisele ning alternatiivsete kütuste, sealhulgas puidujäätmete kasutamisele. Põlevkivi kasutuse vähendamisega on meie süsinikuemissioon kahanenud võrreldes 2018. aastaga ligi kolm korda,“ lisas Pajo.

Enefit Powerist saab tööandja 1500 inimesele. Loodava ettevõtte juhi värbamisprotsess kestab. Suurenergeetika varahaldusega jääb edasi tegelema Enefit Solutions, mis osutab teenuseid kaevandustele, elektrijaamadele ja õlitehastele ning soovib peatselt ka elektrituulikute hooldust pakkuma hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles