Soojustorustiku remont häirib Tammiku põhikooli tööd

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tammiku põhikool on õppeaasta kestel avatud hommikust hilisõhtuni: ka pärast tundide lõppu käib seal aktiivne tegevus.
Tammiku põhikool on õppeaasta kestel avatud hommikust hilisõhtuni: ka pärast tundide lõppu käib seal aktiivne tegevus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Juba mitu aastat järjest häirivad Tammiku põhikooli staadioni lähedal paikneva soojustorustiku perioodilised remonditööd kooli tegevust. Kooli direktor Valentina Kutuzova palub probleemi lahendamisel Kohtla-Järve linnavalitsuse abi.

Valentina Kutuzova sõnul kannatab kool juba kolm-neli aastat perioodiliselt kuumaveevarustuse katkemise tõttu. Remonditöid tegeva VKG Soojuse suhtes tal pretensioone ei ole: suhtlus ettevõttega sujub korrektselt, tööde tähtajad üldjuhul kooskõlastatakse ning valitakse nende tegemiseks sobivaim aeg. Sellest hoolimata juhtub sellel lõigul katkestusi mitu korda aastas ning see põhjustab koolile alati suuri ebamugavusi: söökla ja ujula ei saa nendel päevadel töötada ning mõnikord tuleb ka kavandatud üritusi edasi lükata.

"Viimati oli veekatkestus eelmisel nädalal, nüüd teatati, et järgmine on 20. oktoobril," ütles Kutuzova. "Hea, et koolivaheajal on väljas veel suhteliselt soe. Kuid see, et tunde pole, ei tähenda veel, et hoone tühi oleks: kavandatud on tegevused õpetajatele, nüüd tuleb need veebi üle kanda. Lapsed käivad basseinis ka koolivaheajal, õhtuti treenivad meil mitmesugused spordiklubid. Kirja eesmärk oli paluda probleemi radikaalseks lahendamiseks linnavõimude abi: et soojatootja teeks sellel lõigul kapitaalremondi ja sunnitud pausid kooli töös lõpeksid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles